Bilecik'te Okullarda Gida Güvenligi Egitimi Verildi

Tarim ve Orman Bakanliginin "Okullarda Gida Güvenilirligine Yönelik Uygulamalari Gelistirme" hedefi dogrultusunda Bilecik ve ilçelerinde bulunan okullarda gida güvenligi egitimi verildi.

Bilecik'te Okullarda Gida Güvenligi Egitimi Verildi
Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinasyonunda, Bilecik’te ki ilkokul ve ortaokul seviyesinde egitim gören 570 ögrenciye, gida kontrolörleri tarafindan ’Gida Güvenilirligi, Gida Hijyeni ve Gida Israfi’ konularinda egitimler verildi.

Verilen egitimlerde gidalarin uygun kosullarda nasil saklanacagi, hangi gidalarin ne miktarda tüketilmesi gerektigi, gida israfi ve gida israfinin sonuçlari ile gida hijyeni gibi konularda bilgilendirmeler yapildi. Egitimde Bakanligin ’Gidani Koru-Sofrana Sahip Çik’ mottosu ögrencilere anlatilarak mottonun maskotu ’CANO’ çocuklara kisa video ile tanitildi.

Ögrencilerin verilen egitimlere ilgisi yogun oldugunu belirten Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürü Necmettin Yoldas, “2022-2023 egitim ögretim yilinin 2’nci döneminde de Bilecik genelinde Bakanligin programi dogrultusunda verilen egitimlere devam edilecektir. Gida israfiyla mücadelenin bireyden baslayarak topluma yayilmasi gerekmektedir. Bu anlamda hepimiz elimizden geleni yapmali ve gidamizi koruyarak soframiza sahip çikmaliyiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA