Aksehir'de Tekstil Atik Kumbaralarina Vatandaslardan Büyük Ilgi

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan ‘gelecek nesillere daha yasanabilir bir çevre birakmak’ hedefiyle baslatilan çalismalar ‘geri dönüsüm’ yelpazesini gün geçtikçe genisletmeye devam ediyor.

Aksehir'de Tekstil Atik Kumbaralarina Vatandaslardan Büyük Ilgi
Aksehir sinirlari içerisinde tekstil/giysi atiklarinin toplanmasi için kumbaralarin yerlestirilmesi ve bu atiklarinin yeniden degerlendirilmesi amaciyla çalismalarin yürütülmesi için 7 Temmuz 2022 tarihinde yapmis oldugu ihaleyle yüklenici firmayla sözlesme imzaladi.

Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Sifir Atik Projesi kullanim sonrasi ihtiyaç duyulmayan giysi ve ayakkabilar hemsehrilerimiz tarafindan tekstil atik kumbaralarina atilarak bu atiklar hem çöpe giderek maliyet olusturmamakta hem de geri dönüstürülerek ekonomiye kazandirilmaktadir. Sehrimizde belli noktalara yerlestirilen tekstil atik kumbaralari degerli hemsehrilerimiz tarafindan da ilgi görerek desteklenmekte olup bu güne kadar 9 bin 350 kg tekstil atigi toplanarak geri dönüsüme kazandirilmistir. Vatandaslarimizin evlerindeki kullanilmayacak durumda olan tekstil ve ayakkabilarini attiklari tekstil atik kumbaralarini, yüklenici firmamizla gerekli görüsmeleri yaparak sayisini artirmayi planlamaktayiz. Aksehir olarak dogaya, çevreye hep beraber sahip çikalim” dedi.

Kaynak: İHA