Yeni Zelanda'da Sigara Yasagi Onaylandi

Yeni Zelanda’da bir sonraki neslin sigara kullanmasi resmen yasaklandi. Ülkede 2023 itibariyle yürürlükte olacak yasaga göre 2008 yilindan sonra doganlar ömür boyu sigara satin alamayacak.

Yeni Zelanda'da Sigara Yasagi Onaylandi
Yeni Zelanda’da gelecek nesiller için sigara kullanimi yasaklandi. Hükümet tarafindan alinan karara göre 2008 yilindan sonra doganlara sigara satisi ömür boyu yasaklandi. Ülkede 14 yas ve altindakilerin yasal olarak sigara satin almasini engellemek üzere alinan karar, 2023’te yürürlüge girecek. Yeni Zelanda Saglik Bakan Yardimcisi Ayesha Verrall, yasanin kabul edilmesinin ardindan yaptigi açiklamada, "Binlerce insan daha uzun, daha saglikli yasayacak. Saglik sistemi, çok sayida kanser türü gibi sigaranin neden oldugu hastaliklari tedavi etmeye gerek kalmamasi nedeniyle 5 milyar dolar daha iyi durumda olacak" ifadelerini kullandi.

Vernall, 15 yasin altindakilerin hiçbir zaman sigara alamayacagini söyleyerek, "Gençlerin sigaraya baslamamasini saglamak istiyoruz, bu nedenle genç nesle tütün ürünleri satmayi veya tedarik etmeyi suç haline getirecegiz. Yasa yürürlüge girdiginde 14 yasindakiler hiçbir zaman yasal olarak tütün satin alamayacak" dedi.

Kaynak: İHA