Efeler Gençlik Kampi, 1 Yilda 4 Bin Genci Agirladi

Her yil binlerce gence kapilarini açan Efeler Gençlik Kampi, son 1 yilda 4 bin 263 genci agirladi.

Efeler Gençlik Kampi, 1 Yilda 4 Bin Genci Agirladi


Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren Efeler Gençlik Kampi, gençleri agirlamaya devam ediyor. Her yil 81 ilden birçok gence kapilarini açan Efeler Gençlik Kampi, geçtigimiz 1 yil içerisinde toplamda 4 bin 263 genci agirladi. Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde düzenlenen deniz ve doga kamplari tamamen ücretsiz olarak gerçeklestirilirken kamp içerisinde yapilan müzik, tiyatro, halk oyunlari, el sanatlari, havuz deniz ve spor etkinliklerinin yani sira gençlere gezilerle Aydin’in da tanitimi yapiliyor.

Bugüne kadar ilkbahar aylarinda 7, yaz aylarinda 14 ve sonbahar aylarinda 8 dönem olmak üzere toplamda 29 dönem kamp gerçeklestirilirken, Aydin’dan ise 13 farkli ile toplamda 572 genç kamplara gönderildi. Ayrica Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Didim Izci Evi’nde tüm yaz boyunca 644 gence yönelik izcilik kampi gerçeklestirildi.



Konu ile ilgili Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Türkiye’nin dört bir yanindan genç kampçilari bir araya getiren Efeler Gençlik Kampi, yepyeni arkadasliklar ve unutulmaz bir kamp deneyimi sunuyor. Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Kusadasi’nda bulunan gençlerin gözdesi Efeler Gençlik Kampi’nda Engelliler kampi, Otizmliler kampi, Sosyal Uyum Kampi, GSB Yurtlari Uyum Kampi ve Sehit Yakini ve Gaziler Kampi olarak toplam 29 dönem kamp gerçeklestirildi.

12 dönem kiz, 12 dönem erkek ve 5 dönem engelli bireylere yönelik hizmet verilen kamplarda ilkbaharda 7 dönem boyunca 969 genç, yaz aylarinda 14 dönem boyunca 2 bin 315 genç ve sonbahar aylarinda 8 dönemde ise 979 genç olmak üzere toplam 29 dönemde 4 bin 263 genç, Efeler Gençlik Kampi’nda sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle zaman geçirdi. Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ise Aydin’dan 13 farkli ile 12 - 25 yas arasi gençleri kampa göndererek 14 dönem boyunca toplamda 572 gencin 13 farkli kampta yer almasini sagladi. Ayrica Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne bagli Didim Izci Evi’nde tüm yaz boyunca 644 gence yönelik izcilik kampi gerçeklestirildi.

Aydin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tüm alanlarda gençlere hizmet etmeye devam ediyor” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA