Büyüksehir'den Petshop Ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Egitimi

Antalya Büyüksehir Belediyesi, yerel hayvan koruma görevlisi ve pet shop açmak isteyenler için sertifika egitimi düzenledi.

Büyüksehir'den Petshop Ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Egitimi
Antalya Büyüksehir Belediyesi, yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyenlere ve pet shop açmak isteyenlere yönelik ayri ayri egitim düzenledi.

Veteriner Isleri Sube Müdürlügü’nün düzenledigi egitimlerde Doga Koruma ve Milli Parklarda görevli Veteriner Hekim Erol Karacan, Antalya Büyüksehir Belediyesi Veteriner Isleri Sube Müdürlügü’nde görevli Veteriner Hekim Asli Kilinç ve Antalya Tarim ve Orman Müdürlügü’nde görevli Veteriner Hekim Habip Özbek tarafindan yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyen 63 gönüllüye bir günlük egitim verildi.



63 gönüllü yerel hayvan koruma görevlisi oldu

Egitimlerde 5199 sayili kanun ve ilgili yönetmelikler, ev hayvanlarinin korunmasina dair Avrupa Sözlesmesi, kedi ve köpeklerin kisirlastirilmasi, asilanmasi, isaretlenmesi ve sahiplendirilmesi ile ilgili genel bilgiler, hayvanlarin bakimi ve beslenmesi, hasta hayvanlarin taninmasi hakkinda bilgiler ile hayvan davranislari anlatildi. Egitimlere katilan 63 gönüllüye yerel hayvan koruma görevlisi gönüllü karti verildi.



Pet shop açmak isteyenlere sertifika

Pet shop açmak isteyenler için sertifika egitiminde ise Antalya Büyüksehir Belediyesi’nden Su Ürünleri Mühendisi Sevilay Ünlüçifçi tarafindan akvaryum baliklarinin davranisi, ekolojisi, bakimi ve beslenmesi egitimi, Veteriner Hekim Asli Kiliç tarafindan hayvan bakimi, beslenmesi ve davranisi egitimi, Antalya Tarim ve Orman Müdürlügü’nden Veteriner Hekim Dilek Ak tarafindan kanatli hayvan egitimi, Veteriner Hekim Faruk Kurnaz tarafindan ev hayvanlarinin satis, barinma ve egitim yerlerinin kurulus, açilis, ruhsat, çalisma ve denetleme yönetmeligi, Mühendis Fatsa Usta tarafindan Cites Sözlesmesi anlatildi. Egitimin sonunda 25 katilimci pet shop sertifikasi almaya hak kazandi.
Kaynak: İHA