Alanya Toptanci Hali'nde Yeni Sezon Törenle Basladi

Alanya’da yeni hal sezonunun açilisi Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in katilimiyla gerçeklestirdi. Göreve geldiklerinde insaati yüzde 30 seviyelerinde olan Alanya Toptanci Hali’ni tamamlamak için bugüne kadar 210 milyon lira harcadiklarini anlatan Baskan Böcek, “100 milyon lira daha harcayarak, projeyi 2023’te tamamlayacagiz” dedi.

Alanya Toptanci Hali'nde Yeni Sezon Törenle Basladi
Alanya Toptanci Hali’nde yeni sezon törenle basladi.

Sezon açilis törenine Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Türkiye Halciler Federasyonu Baskani Yüksel Tavsan, siyasi parti temsilcileri, oda baskanlari, meclis üyeleri, muhtarlar, hal esnafi ve üreticiler katildi.

Kumluca ve Finike’de meydana gelen sel felaketinde zarar gören üretici ve vatandaslara geçmis olsun dileklerini ileterek, konusmasina baslayan Baskan Muhittin Böcek, “Bütün ekibimizle, 501 personel ve ASAT’in tüm birimleriyle Kumluca’daydik. 10 köprü hasar gördü. Felaketi yerinde gördük. Devlet, millet isbirligiyle yaralari hep birlikte saracagiz” dedi.



Üreticimize destek olmak için çalisiyoruz

Kendisine üreticilerin ‘halden anlayan baskan’ dedigini aktaran Baskan Böcek, “Cam seralardan çikmis bir arkadasinizim. Üreticimize destek olmaya çalisiyoruz. 7’si Alanya’da bulunan 51 sulama kooperatifinin harcadigi enerjinin neredeyse yüzde 80’ini ödüyoruz. Afet gören üreticimize destek olmaya çalisiyoruz. Antalya’da 21 halimiz var. Türkiye’nin en büyük is hacmine sahip hallerimizde 858 hal komisyoncusu 931 de tüccar var. Halden anlayan bir belediye olarak çalismalarimizi sürdürüyoruz” diye konustu.

Göreve geldiklerinde insaati yüzde 30 seviyelerinde olan Alanya Toptanci Hali’ni tamamlamak için bugüne kadar 210 milyon lira harcadiklarini anlatan Baskan Böcek, “100 milyon lira daha yatirim yaparak, projeyi 2023’te tamamlayacagiz. Yeni sezonumuzun tüm üreticilerimize hayirli olmasini bol kazanç getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Hallerin belediyenin sevk ve yönetiminde oldugunu belirten Türkiye Halciler Federasyonu Baskani Yüksel Tavsan da, Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin halcilere yakin olmasinin da memnuniyet verici oldugunu söyledi.

Baskan Muhittin Böcek’in tüm yogun programina ragmen tarim, üretim ve üreticilerle ilgili bir konu oldugunda her zaman vakit ayirdigini belirterek, “Gerçekten çok ciddi üretici kimliginiz, burasi için bir sans. Üretici dostu, çiftçi dostu olmaniz, hallerin halinden anlamaniz bir sans. Biz de bu sansi sonuna kadar kullanmak istiyoruz” diye konustu.

Alanya Komisyoncular Dernegi Baskani Adem Kaya, üretimin ve üreticinin desteklenmesi gerektigini ifade etti.

Kaya, Antalya Büyüksehir Belediyesinin tarimsal alandaki desteklerine de deginerek, “Her zaman yanimizda olan, sesimize kulak veren ve biz halcilerin halinden anlayan Muhittin Baskanimiza tesekkür eder, saygilar sunarim” dedi.

Konusmalarin ardindan Alanya Toptanci Hali sezonu dualar esliginde açildi.
Kaynak: İHA