'Battalgazi Spor Kompeksi'Nin Starti Verildi

Depreme dayaniksiz olmasi nedeniyle 2020 yilinda yikilan Battalgazi Ögrenci Yurtlarinin yerine Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in gayretleri sonucunda 200 seyirci kapasiteli Çok Amaçli Kapali Spor salonu ve Yari Olimpik Yüzme havuzunun yer aldigi “Battalgazi Spor Kompeksi”nin starti verildi.

'Battalgazi Spor Kompeksi'Nin Starti Verildi
Çösnük Mahallesinde 24 Ocak 2020 Elazig depreminin ardindan hasar alarak büyük tehlike arz eden ve 2020 yilinin Mart ayinda kontrollü bir sekilde yikimi gerçeklestirilen Battalgazi Ögrenci Yurtlari’nin yerine Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 200 seyirci kapasiteli kapali spor salonu ve yari olimpik yüzme havuzunun yer alacagi Çok Amaçli Battalgazi Spor Kompeksi’nin yapimina baslanildi.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in yogun gayretleri sonucunda kazandirilacagi bildirilen Spor Kompleksi’nde ilk kazma vurulurken, Türkiye’nin aydinlik yarinlari gençler için bir gençlik yatirimi daha ilçeyle bulusturulacak. Baskan Güder, AK Parti Milletvekili Ahmet Çakir ile birlikte proje alaninda incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan ve firma yetkililerinden çalismalar hakkinda bilgiler alan Milletvekili Çakir ve Baskan Güder, yaklasik 40 milyonluk bu dev yatirimin Malatya’ya ve Battalgazi’ye hayirli olmasi temennisinde bulundu.

“Emegi geçenlere tesekkür ediyorum”

Çok önemli bir yatirim daha Battalgazi ile bulustuguna dikkat çeken Malatya Gençlik ve Spor Il Müdürü Ebu Bekir Kayhan, “Gençlik yatirimlariyla ön plana çikan Battalgazi ilçemize bir yatirim daha yapiliyor. Gençlik ve Spor Bakanligimiz, Battalgazi Belediyemiz ve Milletvekillerimizin destekleriyle çok amaçli spor salonu ve yari olimpik yüzme havuzunu gençlerimizde kazandiriyoruz. Kompleksimizin temelini atildi ve kisa süre içerisinde tamamlayarak gençlerimizin istifadesine sunmayi hedefliyoruz. Bu spor alaninin gençlerimize kazandirilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Gurur verici gençlik yatirimlarina imza atiyoruz”

2019 yilindan bu yana Battalgazi’de gurur verici Gençlik ve Spor yatirimina imza attiklarini vurgulayan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Milletvekilimiz Ahmet Çakir ve il Müdürümüz ile birlikte eski Battalgazi Erkek Yurdunun yerine kazandirdigimiz gençlik yatirimini inceliyoruz. Malatya nüfusunun yogunca kullanildigi bir ilçe ve Medeniyetin Kalbi olmamiz sebebiyle Battalgazi’yi gelistirmek, dönüstürmek ve güzellestirmek bizim görevimiz. Ilçemiz tarihi ile ön plana çikan kadim bir ilçemiz. Gençlik ve spor yatirimlariyla da adindan söz ettiren bir konuma geldik. Gençlik demek gelecek demektir. Insanlar gelecegi için yasar. Gençlere yapilan tüm yatirimlar bizleri heyecanlandirir. 300 binin üzerindeki nüfusuyla Türkiye’nin birçok alaninda en önemli ilçesi olan Battalgazi’mizdeki gençlerimizi önemsiyoruz. Önemsedigimiz içinde yatirimlarimizda her daim gençlik yatirimlarimizi ayri bir noktaya koyuyoruz. Güzel bir projenin starti verildi.

Projenin yakin takipçisiyiz. Gençlerimiz için büyük hedeflerimiz var. Bu noktada bizlerden destegini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanimiza, Bakan Yardimcimiz Ihsan Selim Baydas’a, Milletvekillerimize, Büyüksehir Belediye Baskanimiza tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.



“Battalgazi’de gençlik yatirimlarinda çok iyi noktada”

Baskan Güder’in ilçede gençlik yatirimlarina ayri bir önem verildigini aktaran Milletvekili Çakir, “Bu alanda daha önce Battalgazi Ögrenci yurtlarimiz vardi. Depremden zarar görmesi nedeniyle yikimi gerçeklesmisti. Takibi yapilan süreç içerisinde bu bölgenin bir Yasam Merkezi eksigi oldugu ve Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’in de yogun gayretleri sonucunda Spor Kompleksinin starti yapilmasi kararlastirildi. Bu proje Battalgazi’nin degerine daha da deger katacak. Merkezi bir alanda ve ulasimin kolay olmasi sebebiyle bu spor kompleksi Battalgazi’nin gözdesi olacak. Malatya’da 180 bin civarinda egitim çaginda ögrencimiz var ve bu yaz döneminde bu gençlik yatirimlarindan yararlanan 70 bin üzeri gencimiz vardi. Gençlerimizin gelisimi açisindan büyük önem arz eden bu yatirimlar her zaman önceligimiz olmali. Battalgazi Belediyemiz bu önceligi yaptigi yatirimlarla ortaya koyuyor. Çok güzel yatirimlara imza atiyor. Bu anlamda baskanimiza tesekkürlerimi iletiyor, bu kompleksin Malatya’ya ve Battalgazi’ye hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA