Agri'daki Otobüs Kazasinda Hayatini Kaybeden Gürbüz Ercis'te Topraga Verildi

Agri’nin Tutak ilçesinde yolcu otobüsünün tir ve yan yatan seker pancari yüklü kamyona çarptigi kazada yasamini yitiren 8 kisiden biri olan insaat isçisi Önder Gürbüz, memleketi Van’in Ercis ilçesinde topraga verildi.

Agri'daki Otobüs Kazasinda Hayatini Kaybeden Gürbüz Ercis'te Topraga Verildi
Van’dan Ankara’ya giden Abdulkerim Kinay’in yönetimindeki 34 EG 1164 plakali yolcu otobüsü, 7 Kasim’da Tutak ilçe girisinde kontrolden çikarak tir ve yan yatan kamyona çarpmasi sonucu 7 kisi olay yerinde bir kisi ise kaldirildigi Erzurum’da hayatini kaybetmisti. DNA testi ve otopsilerin ardindan 8 kisinin cenazesi, Agri Egitim ve Arastirma Hastanesi morgundan yakinlari tarafindan bugün teslim alindi.

Istanbul’a insaatta çalismaya giderken kazada hayatini kaybeden Önder Gürbüz’ün (27) cenazesi de ailesi tarafindan teslim alinarak Van’in Ercis ilçesine getirildi.

Ilçenin Kekiksirti Mahallesi’ne getirilen Gürbüz’ün cenazesi, gözyaslari arasinda topraga verildi.

Abdulhalik Gürbüz, amcasinin oglu olan Gürbüz’ün Ercis’ten Istanbul’a çalismak için giderken Tutak’taki kaza sonucu hayatini kaybettigini belirterek, “Geride gözü yasli bir es ve 4 çocuk birakti. Olay esnasinda basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere Agri Valisi, Agri Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimligine ve tüm personeline çok çok tesekkür ederim. Özellikle Agri Valimiz bizimle çok ilgilendi, bizleri çok iyi agirladi. Önder kendi halinde bir insandi. Ekmeginin pesindeydi. Insaatta çalisarak hayatini idame ediyordu. 2 oglu ve 2 kizi vardi. Istanbul’dan gelmisti. Evinde dinlendikten sonra tekrar çalismaya giderken kaza sonucu hayatini kaybetti” dedi.

Kaynak: İHA