Baskan Sürekli, Bakanlarin Izmir Ziyaretini Degerlendirdi

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, geçtigimiz hafta Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in Izmir ziyaretlerini degerlendirdi. Sürekli, bakanlarin Izmir’e hep müjdelerle geldigini ifade etti.

Baskan Sürekli, Bakanlarin Izmir Ziyaretini Degerlendirdi
AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, geçtigimiz hafta yasanan hareketliligi il baskanliginda degerlendirdi. AK Parti’de hareketliligin seçimden sonra basladigini ve yeni seçime kadar devam ettiginin altin çizen Baskan Kerem Ali Sürekli, geçtigimiz hafta Izmir’de 3 bakanin yani sira Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Lütfihak Alpkan, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, 5 AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve 35 milletvekilini agirladiklarini söyledi.



“Izmir, rüzgar enerjisinde lider konumda”

Bakanlarin Izmir’e geldiginde heybelerinin dolu oldugunu ve birçok projeyi gündeme getirdiklerini ve baslattiklarini söyleyen Kerem Ali Sürekli, “Muhalefetin ‘fabrika açmiyorsunuz, kapatiyorsunuz’ gibi gerçeklerle bagdasmayan elestirileri bize komik geliyor. Yasadigimiz yüzyilda devlet ve bakanliklar, üreticinin, yatirimcinin önünde giderek sektörlerin gelismesine destek veriyorlar. Kemalpasa’da 14 fabrikanin açilisi ve 8 fabrikanin temel atma törenini gerçeklestirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mustafa Varank’in katilimiyla Türkiye Rüzgar Enerjisi Birligi düzenlendi.

Önemli konular konusuldu. Böyle bir önemli toplantiyi Izmir ev sahipligi yapti. Izmir, rüzgar enerjisinde lider konumda ve bu liderlik artarak devam edecek. Sektör temsilcilerinin talepleri dinlendi ve gerekli çalismalar yapildi. Rüzgar Enerjisi Kongresi ilimizde yapildi. Yenilenebilir enerjide, rüzgar enerjisinde Izmir’de önemli bir viraj dönülmüs oldu” dedi.



“Onlar konusur, AK Parti yapar”

3 Kasim tarihinde Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardimcisi Lütfihak Alpkan’in Üretim Sürecine Katilim Projesinin tanitim toplantisina katildigini ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun da 5 Kasim’da yasanan 4.9’luk depremin ardindan Izmir’e geldigini hatirlatan Baskan Sürekli, “Kültür ve Turizm Bakanimiz Mehmet Nuri Ersoy da restorasyonu devam eden Alsancak Tekel Fabrikasi’nda incelemelerde bulundu. 2023 Mart ayinda Izmir, dev bir kültür sanat kompleksine kavusacak. Ilk etkinligimiz ise nisan ayinda Kültür Yolu Festivali olacak. Yüzlerce program, yüzlerce sanatçi Izmir’de olacak. Izmir sanata, kültüre doyacak. yerel idareler kültür ve sanattan bahsederler. Onlar konusur, AK Parti yapar. Çesme Projesi de yerel yönetimlerin engellemesine ragmen devam ediyor. Sivil toplum örgütleri memnunlar, Çesme Projesini bekliyorlar. Muhalefetin akli, fikri rantta. Bu devlet projesidir. Devletin ve turizmcinin lehine bir projedir. Rant vardir dogrudur. Rant Izmirlilerin ranti olacaktir. Izmirlilerin menfaati olacaktir. Turizmde Izmir’i çag atlatacak projedir. Hayirli olsun diyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA