Adana'da Ekim Ayinda 5 Bin 500 Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Adana’da Ekim ayi içerisinde 5 bin 500 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Adana Valiliginden yapilan açiklamaya göre, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligina bagli trafik ekipleri tarafindan 2022 yili Ekim ayi içerisinde toplam 1 milyon 973 bin 417 araç kontrol edildi.

Ekim ayi içerisinde yapilan denetimler sonucunda kusurlarindan dolayi 8 bin 939 araç trafikten men edildi, 5 bin 500 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Trafik kurallarina uyulmamasi nedeniyle 2022 yili Ekim ayi içerisinde il sinirlarinda toplam 4 bin 652 maddi hasarli, 3 bin 898 yaralamali, 34 ölümlü olmak üzere toplam 8 bin 584 trafik kazasi meydana geldi. Bu kazalarda 5 bin 509 kisi yaralandi, 38 kisi hayatini kaybetti.

Açiklamada daha sonra sunlara yer verildi:

"Valiligimizce, ilimizde trafik güvenligi ve vatandaslarimizin can ve mal emniyetinin daha etkin saglanmasina yönelik olarak alinan tüm tedbirler arttirilarak ayni kararlilikla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarina uyan, trafik düzeninin saglanmasina ilgi ve destekleriyle katki saglayan degerli vatandaslarimiza tesekkür ediyoruz. Trafik kazalarinin azaltilmasi için sürücü ve vatandaslarimizin da, daha duyarli olmalari, özellikle hiz limitlerine uymalari, emniyet kemerlerini takmalari, hatali serit degistirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamalari, kural ihlali yapanlarin ise 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarinda vatandaslarimizin ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardir."
Kaynak: İHA