Kus Lastigi Uyarisi Açiklamasi Stepne De Kis Lastigi Olmali

Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu Baskani Fevzi Apaydin, 1 Aralik itibariyle baslayacak ‘zorunlu kis lastigi uygulamasi’ çerçevesinde, seyir esnasinda degistirilmek zorunda kalinan lastiklerin de kis lastigi olmasinin zorunlu oldugunu söyledi.

1 Aralik itibariyla Türkiye genelinde kis lastigi takma zorunlulugu basliyor. Yolcu ve esya tasimalarinda kullanilan yabanci ve yerli plakali araçlar, bu tarihten itibaren kis lastigi takmak zorunda kalacaklar. Hava sicakliklari ve iklim sartlarina bagli olarak il valilikleri bu süreleri erkene ya da gece çekebilirken, Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu Baskani Fevzi Apaydin, sürücülere ve araç sahiplerine Ihlas Haber Ajansi vasitasiyla uyarilarda bulundu.

“Seyir halinde degistirilen lastiklerin kis lastigi olmasi zorunlu”

Kis lastigi takmanin zorunlu oldugu durumlar ve araçlar hakkinda bilgi veren TSOF Baskani Fevzi Apaydin, "Yolcu ve esya tasimalarinda kullanilan yabanci ve yerli plakali araçlar, kis lastigi takmak zorundalar. 1 Aralik itibariyle baslayacak kis lastigi zorunlulugunun tarihi sicakliklara göre il valileri tarafindan belirlenir. Kis lastigi zorunluluguna uymayan aracin isletenine 846 TL idari para cezasi verilir. Kis lastigi; kamyon ve otobüs türü araçlarin tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinde, kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinde zorunludur. Ayrica seyir esnasinda degistirilmek zorunda kalinan lastiklerin kis lastigi olmasi zorunludur. Sadece buzlu zeminlerde kullanilabilen çivili lastikler, kis lastigi yerine geçer. Römaork lastikleri zorunlu degildir" dedi.



“Patinaj zinciri kullanilmasi kis lastigi zorunlulugunu ortadan kaldirmaz”

Patinaj lastiginin kis lastigi yerine geçmedigini ifade eden Fevzi Apaydin, "Kis lastiginin derinligi kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 mm’den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda 1,6 mm’den az olamaz. Öte yandan patinaj zinciri bulunmasi veya kullanilmasi kis lastigi zorunlulugunu ortadan kaldirmaz. Kis lastiklerinin yanaklarinda, (M+S) veya kar tanesi veya her iki isarette bulunur. Ayni dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde sirt deseni uygunlugu kontrol edilir. Lastikler kaplama ise dis derinligi ve sirt deseninin kis lastigine uygun olmasi zorunludur. Havanin sogumasi ile normal lastikler sertlesir ve yola tutunmasi zorlasir. Kis lastikleri ise özel hamuru ve yüksek silika orani sayesinde 7 derecenin altinda da yumusakligini ve dayanikliligini korur. Damarli sirt yapisi ve derin disleri sayesinde erimis karli ve çamurlu suyu daha iyi tahliye eder. Kis lastigi, kis sartlarinda daha emniyetli sürüs saglar ve daha kisa mesafede durur" diye konustu.



“846 TL olan ceza, 1 Ocak’tan itibaren artacak”

Kis lastigi takma zorunlulugu bulunan araçlarin lastik takmama cezasinin Ocak 2023’ten itibaren artacagini belirten Apaydin ayrica, "Yolcu ve esya tasimalarinda kullanilan araçlar için 1 Aralik’tan itibaren kis lastigi takilmasinin zorunludur. 1 Aralik’tan itibaren kis lastigi takmamanin cezasinin 846 liradir. Ceza 1 Ocak 2023’den itibaren yeniden degerleme oraninda artacaktir. Kis lastigine geçiste tarihten çok hava muhalefetinin göz önüne alinmasi gerekmektedir. Hava sicakliklarinin 7 derecenin altina düstügü bölgelerde trafigin daha güvenli olmasi için 1 Aralik beklenmeden kis lastigine geçilmelidir. Zorunlu uygulamanin baslamasindan önce yogunluk yasanmamasi için vatandaslarimiz araçlarina daha önceden kis lastigi takmalidir. Özellikle kisa girerken herkes araç muayenesini, bakimini en dogru sekilde yaptirmali, aracin kisa hazirligi külfet gibi görülmemeli. Hepimizin can ve mal güvenligi için kis lastiginin ve araç bakiminin önemi büyüktür" seklinde konustu.

Öte yandan kis lastigi taktirmama cezasinin yeni yilla birlikte 2 bin 534 TL olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA