Balikesir'de Eski Esya Meraklilari Mezatta Bulustu

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde kurulan eski esya mezadi ilgi gördü. Mezatta yüzlerce eski esya satildi.

Balikesir'de Eski Esya Meraklilari Mezatta Bulustu
Burhaniye’de düzenlenen eski esya mezadi, Edremit Körfezi’ndeki eski esya meraklilarini bir araya getiriyor. Mezatta, üretimden kalkan yüzlerce esya satisa sunuluyor. Kurulan mezada her hafta yeni insanlar katilirken, vatandaslar evlerindeki eski esyalari da satma olanagi buluyor. Sehit Turhan Bayraktar Parki içindeki kahvehanede Hatice Erdem’in öncülügünde kurulan mezatta eski tabaklardan, gemici fenerine ve deve çanina kadar yüzlerce ürün satiliyor. Bit pazari da kuracaklarini anlatan Hatice Erdem, ”Insanlar evlerindeki eski ürünleri getirip burada degerlendiriyorlar. Herkes çok memnun. Burhaniye halki içinde birazcik sosyallesme gibi oldu. Ama, antika severler hiç bizi yalniz birakmadilar. Allah, izin verirse önümüzdeki hafta Sali günü de bitpazari yapacagiz” dedi.

Namik Tekin de, “Baslamam tesadüfen oldu. 60’in üzerindeki yasta baslamama ragmen, bayagi hevesli olarak buraya gelip gitmekteyiz. Pandemi öncesinden beri bu sistemi devam ettiriyoruz. Buraya gelip gitmeye devam ediyoruz. Esyalarin degerlendirilmesi konusunda çok önemli bir misyon yerine getirilmis oluyor” dedi.

Istanbul’dan geldigini anlatan Gülifer Akaydin ise, “Memnunum. Ben 3 senedir Istanbul’dan buraya geldim. Yerlestim. Böyle bir organizasyon olduguna çok sevindim. Katiliyorum. Ürün getiriyorum. Ürün aliyorum. Gayet memnunum. Hem aliyoruz, hem satiyoruz. Onun içinde gayet güzel bir uygulama. Katilmak isteyenler katilabilirler” diye konustu.

Mehmet Kivilcim da, “Özellikle mezat anlaminda geldigimiz zaman çok güzel bir paylasim. Çok güzel dostluk ve arkadaslik iliskisi kuruyoruz. Ben, Bakirköy’den gelip her cuma buraya katiliyorum. Fatih Olcay baskanliginda ve denetiminde bu etkinlige katiliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA