(ÖZEL) Muayene Ücreti Ödemek Istemeyen Sahislar, Veteriner Hekim Ve Teknikeri Darp Etti

Afyonkarahisar’da rahatsizlanan yavru köpegini tedavi ettirmek için veteriner klinigine giden 3 sahis, tedavi ücretini isteyen veteriner teknikeri ve veteriner hekimi darp ederek hastanelik etti. Anbean güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde veteriner hekim ve teknikerin feci sekilde darp edildigi görüldü.

(ÖZEL) Muayene Ücreti Ödemek Istemeyen Sahislar, Veteriner Hekim Ve Teknikeri Darp Etti
Olay, Afyonkarahisar sehir merkezinde hizmet veren veteriner kliniginde meydana geldi. Iddiaya göre, rahatsizlanan yavru köpegini tedavi ettirmek için poliklinige giden 3 sahis, tedavi ücretini ödemek istemedi. Bunun üzerine veteriner teknikeri ile sahislar arasinda tartisma basladi.

Tartismanin uzamasiyla sahislar klinik çalisanlarina bir anda saldirmaya basladi.

Is yerinde baslayan arbedenin sokaga tasmasi üzerine, klinik sahibi Veteriner Hekim Fevzi Varis, kosarak olaya müdahale etti. Sahislar, olayi yatistirmaya çalisan Veteriner Hekim Varis’i da darp etti. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis sahislari ifadelerini almak üzere karakola götürdü. Sahislar ifadeleri alindiktan sonra serbest birakildi. Öte yandan, olayda feci sekilde darp edilen M.A. adli veteriner teknikerinin evinde tedavisinin devam ettigi ögrenildi.

"Argo kelimeler kullanarak üzerime yürüdüler"

Veteriner kliniginde çalisan Tekniker Sevim Erdem, köpegin tedavi ücretini söylemesinin arindan sahislarin argo cümleler kurarak saldiriya geçtiklerini söyledi.

Erdem konusmasina söyle devam etti:

“Dün klinige 3 sahis geldi ve köpeklerinin hasta oldugunu söylediler. Ben de giris almalari gerektigini ve tedavi ücretini söyledim. Bunun üzerine argo kelimeler kullanarak üzerime yürümeye basladilar. Sonra bizimle birlikte çalisan diger veteriner arkadasim Murat geldi, olaya müdahale etti. Arkadasimi darp ederek burnunu kirdilar.”

"Endiselerimiz devam ediyor"

Klinik sahibi Veteriner Hekim Fevzi Varis da, olayda yasananlari anlatarak söyle konustu:

“Biz davaci oldugumuz olayin basvurularina ragmen bizi darbeden sahislarin çok kisa süre içerisinde daha biz ifadelerimizi bitirmeden saliverildigini görmek meslek camiamiz adina çok üzücüdür. Bu tür durumlar bizim hala bu tür tehditlere açik bir hedef oldugumuzu ve her an bu tür sahislarin baska meslektaslarimiza da bu tür tehditleri ve ya fiziki darplari olusturabilecegini gözler önüne sermektedir. Bizim endiselerimiz bu konuda devam etmektedir. Biz gerekenin gereken merciler tarafindan yapilacagina inaniyoruz. Davamizin sonuna kadar arkasindayiz.”

"Veteriner hekimler saglikta siddet yasasi içerisine dâhil edilsin"

Veteriner Odasi Baskani Nevzat Algan ise yaptigi açiklamada, yasanan olayi kinayarak, darp edilen meslektaslarina geçmis olsun dileklerini iletti. Son derece üzgün olduklarini belirten Baskan Algan, “Ülkemizin çesitli noktalarindan veteriner hekimlerin siddete ugradigi haberlerini almaktayiz. Bu oldukça üzücü bir durum ve meslek camiamizda da güvenlik endiseleri nedeniyle negatif bir motivasyon olusturmaktadir. Bizlerin saglik sinifinda yer alma, saglikta siddet kapsami içerisine dâhil edilme endiselerimiz meslegimizin bir adim öne çikmasindan ziyade veteriner hekimligin asgari düzeyde icra edilebilmesi için gerekli olan elzem olan bir husustur. Bu nedenle yetkililerden en kisa süre içerisinde veteriner hekimlerin de saglikta siddet yasasina dâhil edilmesini talep ediyoruz.”
Kaynak: İHA