Manisa Büyüksehir Belediyesi, Tarim Çalistayi'na Katildi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Kocaeli’de düzenlenen 2. Yerel Yönetimler ve Tarim Çalistayi’na katildi. 30 büyüksehir belediyesini ortak hedef ve projeler için bir araya getiren çalistaya Manisa Büyüksehir Belediyesini temsilen Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta katildi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Tarim Çalistayi'na Katildi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen 2. Yerel Yönetimler ve Tarim Çalistayi, 30 Büyüksehir belediyesini ortak hedef ve projeler için bir araya getirdi. Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi (Agricities) tarafindan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen ve 3 gün süren 2. Yerel Yönetimler ve Tarim Çalistayi’nda, bilgi paylasimi ve ortak projeler konusunda isbirligi gelistirilmesi amaçlandi. Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi, Konya Büyüksehir Belediyesi Baskani ve Uluslararasi Tarim Sehirleri Birligi (AGRICITIES) Yönetim Kurulu Baskani Ugur Ibrahim Altay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskani ve Marmara Belediyeler Birligi Baskani Tahir Büyükakin, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Tarimsal Kalkinma Delege Bakani Clementine Antoinette Ananga Messine, il belediye baskanlari, Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Tarim ve Hayvancilik Sube Müdürü Sadan Aslay, büyüksehir tarim daire baskanlari, ilçe belediye baskanlari, yabanci bakan ve belediye baskanlarinin yani sira çok sayida çiftçi katildi.

Tarimin geleceginin konusuldugu programi çok sayida basin mensubu da takip etti.

“Merkezi hükümet ve yerel yönetimler birlikte çalismali”

Çalistayin açilis konusmasini Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi yapti. Tarim çalistayinin önemine vurgu yapan Bakan Vahit Kirisçi, “Çok özlemini duydugumuz, çok istifade edecegimiz etkinlikler. Merkezi hükümetin aldigi kararlarin yerelden destek görmesi, birlikte yönetilmesi çok önemlidir. Aksi takdirde en ideal çalismalar bile kadük kalabilmektedir. Bütün emegi geçenlere sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Tarimin stratejik bir sektör oldugunu söyleyen Kirisçi, “Arz güvenligini saglamak zorunlulugumuz var. Bunun için de ya üreteceksiniz ya da üretenden alacaksiniz. Ülkeler artik kendine yeterliligin hesabini yapmaya basladi” dedi.

Kaynak: İHA