Jandarma Ekipleri Kaçakçilara Göz Açtirmadi

Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince düzenlenen iki ayri operasyonda yurtdisindan kaçak yollarla getirdikleri kaçak saat ve serit metreleri, basta Istanbul olmak üzere Türkiye genelinde açik arttirma ve internet yoluyla satan 4 sahis yakalandi. Operasyonda dünyaca ünlü saat markalarina ait 372 adet kaçak saat ile 125 bin adet gümrük kaçagi serit metre ele geçirilirken, konuyla ilgili 4 süpheli yakalandi.

Jandarma Ekipleri Kaçakçilara Göz Açtirmadi
Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan kaçakçilik ile mücadeleye yönelik yapilan istihbari çalismalar sonucunda yabanci uyruklu M.J.K. isimli sahsin dünyada isim yapmis markalara ait maddi degeri yüksek olan saatleri kaçak yollarla ülkeye sokarak Istanbul’da sattigi bilgisi alindi.

Mezat yoluyla kaçak saat satmislar

Alinan bilgi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri tarafindan yapilan arastirma ve fiziki takip neticesinde süpheli sahsin Fatih ilçesindeki is yeri tespit edildi. Bu bölgede incelemelerini derinlestiren ekipler süphelinin yurtdisindan kaçak yollarla getirdigi kaçak saatleri is yerinde düzenledigi açik artirma (Mezat) usulüyle sattigini belirledi. Söz konusu is yerine düzenlenen operasyonla süpheli M.J.K. kiskivrak yakalandi. Ayrica, takip edilen araçta yapilan aramalarda; I.G. ve T.G. isimli süpheli sahislar kaçak saatler ile yakalandi. Is yerinde ve araçta yapilan aramalarda; dünyaca ünlü saat markalarina ait 372 adet kaçak saat ile satistan elde edildigi degerlendirilen yüklü miktarda döviz ele geçirildi.

Yakalanan M.J.K., I.G. ve T.G. isimli sahislar, ifadelerinin alinmasinin ardindan adliyeye sevk edilirken, süphelilerin irtibatli oldugu kisi ya da kisileri yakalama çalismalari devam ediyor.

Gümrük kaçagi 125 bin adet serit metre ele geçirildi

Kaçakçilara göz açtirmayan jandarma ekiplerince düzenlenen diger bir operasyonda kaçak yollardan Türkiye’ye soktugu kaçak malzemeleri Istanbul ili ve Türkiye genelinde internet üzerinden satisa sunarak, haksiz kazanç saglayan süpheli B.K. yakalandi.

Süpheli B.K.’nin Esenler ilçesinde bulunan adresinde yapilan aramalarda 125 bin adet gümrük kaçagi serit metre ele geçirildi. B.K., ifadesinin alinmasinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA