Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Rusya-Ukrayna'yi Karistirdilar, Tahil Ve Dogalgaz Kriziyle Biz Ugrasiyoruz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Küresel göç krizini dünyanin basina musallat ettiler, biz ugrasiyoruz. Sentetik uyusturucuyu dünyanin basina musallat ettiler, biz ugrasiyoruz. Küresel terör örgütlerini; DAES’i, PKK’yi beslediler, büyüttüler, biz ugrasiyoruz. Rusya-Ukrayna’yi karistirdilar, tahil ve dogalgaz kriziyle biz ugrasiyoruz” dedi. Meclis Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop ise “Türkiye Yüzyili, yeniden dirilisin, yeni ve adil bir uluslararasi düzenin rotasidir” ifadelerini kullandi.

Içisleri Bakani Soylu Açiklamasi 'Rusya-Ukrayna'yi Karistirdilar, Tahil Ve Dogalgaz Kriziyle Biz Ugrasiyoruz'


MÜSIAD tarafindan, Büyükçekmece TÜYAP Istanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2022 EXPO Ticaret Fuari programi düzenlendi.

Programa Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Meclis Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop, MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali, eski dönem baskanlari ve çok sayida davetli katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan program, MÜSIAD için hazirlanan slayt gösterisiyle devam etti. Programda konusan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “1961 yilinda 1. Otomotiv Sanayi Kongresi’nde rahmetli Erbakan, kendi otomobilimizi yapma fikrini hararetle anlatirken ‘Bursa’da otomobil üreteceginize seftali üretin’ diyecek kadar önümüze engel oldular." açiklamasinda bulundu. Bakan Soylu, dünyada yasanan küresel sorunlara iliskin ise, "Içisleri Bakani olarak 6 yildir bunlarin ellerine yüzlerine bulastirdigi küresel sorunlarla mücadele ediyoruz. Küresel göç krizini dünyanin basina musallat ettiler, biz ugrasiyoruz. Sentetik uyusturucuyu dünyanin basina musallat ettiler, biz ugrasiyoruz. Küresel terör örgütlerini; DAES’i, PKK’yi beslediler, büyüttüler, biz ugrasiyoruz. Orta Dogu’yu karistirdilar. Oradaki kardesligi yeniden tesis etmek için biz ugrasiyoruz. Rusya-Ukrayna’yi karistirdilar, tahil ve dogalgaz kriziyle biz ugrasiyoruz." açiklamasinda bulundu.

Bakan Soylu, MÜSIAD’in varlik hikayesine iliskin ise "MÜSIAD bugün varsa herkesten önce bu hikayeyi gördügü için vardir. MÜSIAD bütün bu hikayeye herkesten önce itiraz edip baskaldirdigi için vardir. MÜSIAD olarak sizler 32 yildir bu küresel tiyatroya baskaldiriyorsunuz. Bunlarin faiz lobileriyle kurdugu ekonomik düzene baskaldiriyorsunuz. Bunlarin 28 Subatçilarla kurdugu vesayet düzenine baskaldirdiniz. ‘Üretmeyin’ dediler, siz üretmenin nasil oldugunu onlara gösterdiniz. Dogu’ya, Afrika’ya dünyanin her tarafina gittiniz. Bugün de Türkiye’nin üretim gayretine destek oldunuz” seklinde konustu.



Sentop: "Türkiye Yüzyili, yeniden dirilisin, yeni ve adil bir uluslararasi düzenin rotasidir"

Meclis Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop ise konusmasinda “Türkiye’nin en büyük sermaye platformu olan MÜSIAD, ülkemizin ve is dünyamizin medari iftiharidir. Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli bir misyon üstlenen MÜSIAD EXPO, iletisimin lisani, gönüllerin köprüsü olmaya; her fuarda bir öncekinden daha gelismis, katilimcisi daha yüksek ve muhtevasi daha zengin sekilde devam edecektir. Asya ve Avrupa’nin kavsak noktasi olan Türkiye’miz, denge unsuru olarak dünyanin kalbi olan merkezi konumumuzla, ’Türkiye Yüzyili’ mührünü basacagimiz günleri adimlamaktayiz. Türkiye Yüzyili, yeniden dirilisin, yeni ve adil bir uluslararasi düzenin rotasidir. Bölgemizde barisi tesis etmek, gida arz güvenligini temin etmek için BM nezdinde, ilgili ülkeler nezdinde temaslarimizi sürdürecegiz. Türkiye olarak bölgemizde ve dünyada oyun kurucu, denge olusturucu bir gücümüz oldugunu biliyoruz. Savas ve siddet yanlilarinin karsisina her zaman adalet ve barisin sözcüsü olarak çikacagiz” ifadelerini kullandi.

Yapilan kürsü konusmalarinin ardindan Bakan Soylu ve Meclis Baskani Sentop, katilimcilara hediye takdim etti. Program toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA