Diaspora Bakan Yardimcisi'ndan Rektör Karamustafa'ya Ziyaret

Talas Belediyesi tarafindan yaptirilan Azerbaycan Kardeslik Parki, Hocali Aniti, Isa Çesmesi ve Susa Kültür Evi temel atma töreni için Kayseri’ye gelen Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakan Yardimcisi Valeh Haciyev ve beraberindeki heyet, Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa’yi ziyaret etti.

Diaspora Bakan Yardimcisi'ndan Rektör Karamustafa'ya Ziyaret
Rektörlük makaminda gerçeklesen ziyarette, dost ve kardes ülke Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Diaspora Bakan Yardimcisi Haciyev ile Rektör Karamustafa, Azerbaycan’daki üniversiteler ile Kayseri Üniversitesi arasinda yapilabilecek muhtemel egitim isbirlikleri konusunda görüsmede bulundu.

Bakan Yardimcisi Haciyev’e üniversiteleri hakkinda bilgiler veren Rektör Karamustafa, dost ve kardes ülke Azerbaycan Cumhuriyeti’nin sürekli yaninda olduklarini belirtti ve üniversitemizde daha çok Azerbaycanli ögrencinin egitim almasi, ortak akademik çalismalar ve bilimsel isbirlikleri için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.



Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakan Yardimcisi Haciyev ise Rektör Karamustafa’ya misafirperverliginden dolayi tesekkür etti ve Kayseri Üniversitesi ile Azerbaycan Cumhuriyeti üniversiteleri arasinda gerçeklestirilebilecek muhtemel egitim isbirliklerinin bakanlik olarak sürekli destekçisi olacaklarini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Bakan Yardimcisi Haciyev, Rektör Karamustafa’ya Karabag Zaferinin simgesi olan demir yumruk ve Hari bülbül rozeti; Rektör Karamustafa ise Bakan Yardimcisi Haciyev’e üniversitelerinin çini islemeli vazosunu hediye etti.
Kaynak: İHA