Üniversite Yazilim Programi Basariyla Tamamlandi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kariyer Planlama, Girisimcilik Arastirma ve Uygulama Merkezi, Kodluyoruz Dernegi ile Patika.dev is birliginde baslatilan Üniversite Yazilim Programlari sona erdi.

Üniversite Yazilim Programi Basariyla Tamamlandi
Gaziantep Üniversitesinden toplamda bin 259 basvurunun oldugu yazilim programina basvuru sartlarini saglayan bin 63 ögrenci yer aldi. Tanitim etkinliginde, Kodluyoruz ve Patika.dev ekipleri tarafindan ögrenci ve mezunlara program detaylari anlatildi.

Programla ilgili bilgi veren Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Hasan Aksoy, “Yazilima ilgi duyan ama nereden baslayacagini bilemeyen; henüz potansiyeli ortaya çikmamis ama bir kivilcimla büyüyecek yazilim meraki olan bir yerlerden baslamis fakat yazilim becerilerini daha ileri seviyeye tasima ihtiyaci olan ya da kendini yetistirmis ama henüz is ya da staj noktasinda istedigi yerde olamayan ögrenci ve mezunlarin her biri beklentilerine cevap verecek programlarda yer aldi. Buna destek oldugumuz ve is birligimiz için mutluyuz” diye konustu.

Yazilim becerisi yüksek, sektörü yakindan taniyan yazilimcilar yetistirmek ve ögrencilerin yazilim sektöründe çalismalarini özendirerek sektörün nitelikli is gücü ihtiyacini karsilamak amaciyla olusturulan Yazilima Baslangiç Programina katilan bin 34 ögrenci ve mezundan 86’si programi basariyla bitirirken 27’si Staj Programina ve 59’u ise Hizlandirma Programina geçmeyi basardi.

Program baslangicinda dogrudan Kodluyoruz Dernegi Staj ve Hizlandirma Programlarina girmeye hak kazanan 29 ögrenciden 2’si henüz program süreci devam ederken bootcamp’lere girmeyi basardi.
Kaynak: İHA