Sivas Belediyesine Rekor Bütçe

Sivas Belediyesi’nin 2023 yili tahmini bütçesi bir önceki yila oranla yüzde 173 artis göstererek 2 milyar 450 milyon lira olarak onaylandi

Sivas Belediyesine Rekor Bütçe
Sivas Belediyesi Kasim Ayi Meclis Toplantilarinin 5. birlesimi, Belediye Baskanvekili Turan Topgül Baskanliginda gerçeklestirildi.

Oturumda Plan Bütçe Komisyonu tarafindan yürütülen 2023 yili bütçe taslagi çalismalari masaya yatirildi. 2022 yilinda 900 milyon lira olan belediye bütçesi, 2023 bütçe taslaginda 1 milyar 550 milyon liralik rekor bir artisla toplam 2 milyar 450 milyon lira olarak belirlendi. Oy çoklugu ile alinan karar dogrultusunda belediyenin gelirlerinde de ayni oranda artis yasanmasi ön görülüyor.

Belediye Baskanvekili Turan Topgül, “Plan bütçe komisyonumuzun yapmis oldugu bütçe çalismasindan dolayi kendilerine tesekkür ediyorum. Mecliste kabul edilen 2023 yili bütçesi sehrimize, belediyemize ve hemsehrilerimize hayirli olsun” dedi.



“4 yil içerisinde maddi kaynak sikintisi yasamadi”

AK Parti Grup Baskani Nihat Bulut ise Sivas Belediyesinin geçen 4 yil içerisinde maddi kaynak sikintisi yasamapdigini belirterek, “Bütçenin gerçeklesmesi ve ortaya konulan bütçe elle ve gözle tutulur bir çalisma olmus. Bütçede emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Yeni dönemin belediyemize ve sehrimize hayirlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Öte yandan mecliste söz alan Büyük Birlik Partisi Grup Baskani Fehmi Tastan da “Emegi geçen arkadaslara tesekkür ediyorum. Bütçenin hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA