Mahalle Kültürü Bu Evde Yasatilacak

Balikesir’in Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan’in seçim dönemi vaatlerinden olan Mahalle Evleri’nin ilki kent merkezinin en büyük mahallelerinden olan Tuzcumurat’ta hayata geçiriliyor. Baskan Arslan, Cuma günü yapilacak olan temel atma törenine tüm vatandaslari davet etti.

Mahalle Kültürü Bu Evde Yasatilacak
Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan’in belediye imkanlariyla satin aldigi, ilk olma niteligi tasiyan Mahalle Evi projesi Tuzcumurat Mahallesi’nde hayata geçiyor. Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, Tuzcumurat Mahallesi’nde 2 Kasim Cuma günü saat 14.00’te gerçeklesecek olan Mahalle Evi projesinin temel atma törenine vatandaslari davet etti. 2 bin 255 metrekarelik arazi alani üzerine yapilan mahalle evi projesinde; 500 kisilik dügün salonu, hayir yemegi salonlari, kurs, kadinlar için el emegi merkezi, çesitli etkinlik ve toplanti salonlari ve mahalle ekmek firinlari yer aliyor.

Mahallelinin korudugu yasam tarzini ve degerlerini gelecek kusaklara aktaracagi projenin önemine vurgu yapan Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan, “Tuzcumurat Mahalle Evi’nde mahalle kültürü, gelenek ve görenekleri yasatilacak. Çok amaçli tasarladigimiz bu projenin temelini atiyoruz ve tüm halkimizi törenimize bekliyoruz. Edremit’imize yakisacak olan bu proje tamamlandiginda hayir ve dügün yemekleri, toplu iftarlar ve etkinlikler burada rahatça yapilacak” dedi.

Kaynak: İHA