Ikametini Mentese'ye Aldirana Ücretsiz Kent Kart

Mugla Mentese ilçesi Kötekli Mahallesindeki Gençlik Merkezi’ne (MEGEM) 31 Aralik 2022 tarihine kadar ikametini Mentese’ye aldirdigina dair bir belgeyle basvuru yapan her ögrenci bir defaya mahsus 100 Türk Lirasi degerinde kent kart yüklemesi ile uygulamadan faydalanabilecek.

Ikametini Mentese'ye Aldirana Ücretsiz Kent Kart
Uygulamaya iliskin açiklama yapan Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs; “Mugla’nin merkezi Mentese ilçesinde 2021 yili istatistiklerine göre nüfusa kayitli kisi sayisi 118 bin 443. Bilindigi gibi belediyeler Iller Bankasi’ndan nüfusa göre pay aliyor. Payimizi arttirmamiz, üniversiteli ögrencilerimize daha çok hizmet etmemizi saglayacak. Daha önce ögrencilere ikametlerinizi “Mentese’ye Alin” çagrimiza yönelik Kötekli Mahallesi’nde üniversite ögrencileri ile isletme sahiplerini ziyaret ederek bir dizi görüsme yapmis, bununla ilgili bilgilendirici brosürler dagitmistik. Simdi de ikametgâhini Mentese ilçemize tasiyan ve bunu belgeleyen her ögrencimize 100 Türk Lirasi degerinde kent kart yüklemesi yapiyoruz. Uygulama ile hem Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’nde okuyan 40 bine yakin ögrenci kardeslerimize destek olmak, hem de aldigimiz payi arttirarak daha çok hizmet üretmek istiyoruz. Bunun ötesinde ikametgâhini Mentese’ye tasiyan üniversite ögrencilerimizin kent yönetiminde de söz sahibi olmalarini hedefliyor, tüm ögrencilerimizi Menteseli olmaya davet ediyoruz”

Ikametgâh degisikligi e-devlet üzerinden yapilabiliyor

Baskan Gümüs, “Ikametgâh adresini degistirme islemi artik akilli telefonlar üzerinden e-devlet uygulamasi ile çok kisa sürede yapilabiliyor. Mentese Belediyesi olarak hazirladigimiz ‘Menteseli Olmak Çok Kolay’ isimli brosür ve görsellerde ikametgâhini degistirmek isteyen ögrencilerimizin izleyecegi yol hakkinda bilgiler yer aliyor. Ikametgâhini 31 Aralik 2022 tarihine kadar Mentese’ye tasiyan her ögrenci Mentese Belediyesi Kötekli Gençlik Merkezi’ne (MEGEM) basvurarak Kent Kartlarina 100 Türk Lirasi degerinde yükleme yapabilecek” dedi.

Kaynak: İHA