Hakkinda Dava Açilan Avukat Durusmaya Cübbesiyle Geldi

Ankara’da Arastirma Görevlisi Ceren Damar Senel cinayeti davasinda Senel’e yönelik sözleri nedeniyle hakkinda dava açilan avukat, ’hakaret’ suçundan yargilandigi davada durusma salonuna avukat cübbesi ile gelerek, savunma tarafina oturdu. Mahkeme heyetinin uyarisi ile sanik kürsüsüne geçen avukat, suçlamalari kabul etmedi.

Ankara’daki Çankaya Üniversitesi’nde görev yapan Arastirma Görevlisi Ceren Damar Senel (27), 2 Ocak 2019’da üniversitede bulunan odasinda sinavda kopya çekerken yakaladigi ögrencisi Hasan Ismail Hikmet (23) tarafindan tabancayla vurulduktan sonra biçaklanarak öldürülmüstü. Hasan Ismail Hikmet, Ankara 33’üncü Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilandigi davada ’kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirilmisti. Sanigin avukati Vahit Biçak, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Sevgili lise ve üniversite ögrencisi gençler, üzerinizde otorite kullanma yetkisine sahip ögretmen, ögretim üyesi, okutman, arastirma görevlisi vs. yüksek not verme veya baska vaatlerle cinsel taleplerde bulunursa sakin sessiz kalmayin" ifadelerini kullandi.

Damar ailesi, bunun üzerine avukat Vahit Biçak hakkinda durusma sirasinda yaptigi savunmalar, sosyal medya paylasimlari ve açiklamalari nedeniyle sikayette bulundu. Avukat Vahit Biçak hakkinda ’kisinin hatirasina hakaret’ ve ’hakaret’ suçlarindan 10 yila kadar hapis cezasi talebiyle dava açildi. Avukat Biçak, yargilandigi davada durusma salonuna avukat cübbesi ile gelerek, savunma tarafina oturdu. Mahkeme heyetinin uyarisi ile sanik kürsüsüne geçen avukat, suçlamalari kabul etmedi. Sanik Biçak savunmasinda su ifadelere yer verdi:

"Burada ne hakaret içeren bir kelime ne de bir cümle yok. Ben profesyonel bir avukatim. Avukatlik sözlesmesi yaptigim kisinin argümanlarini dinler ve ona sadik kalirim. Kesinlikle yönlendirme yapmam. Suç isnat edilen davada da aynisi olmustur. Cinayet öncesi her iki tarafi da tanimam. Iddianamede geçen cümleler bana ait degildir. Sanik ve tanik beyanlari ve dosyada bulunan deliller kapsaminda olusturulmus bir savunmadir."
Kaynak: İHA