Evini Yakti, Mahalleliyi Sokaga Döktü

Antalya’da bir apartmanin giris katindaki dairede oturan sahis ikinci kez yangin çikarinca bina sakinleri isyan etti. Mahalleliyi sokaga döken yanginda dumandan etkilenen ev sahibi hastaneye kaldirilirken, binada oturan kadinlar gözyasi döktü.

Evini Yakti, Mahalleliyi Sokaga Döktü
Yangin, saat 15.00 siralarinda Muratpasa ilçesi Yildiz Mahallesi 228. Sokak’taki bir apartmanin giris kat dairesinde çikti. Yalniz yasayan Veysel Y., iddiaya göre evinde yangin çikardi. Binadan dumanlarin yükseldigini gören vatandaslar, durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen Antalya Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilk olarak evde yogun duman altinda kalan Veysel Y.’yi kurtardi. Ilk müdahalesi ambulansta yapilan Veysel Y., daha sonra hastaneye sevk edildi. Dumanin üst katlara çikmasi nedeniyle bina sakinleri büyük korku yasadi. Duman nedeniyle balkona çikan bir kadin, itfaiye ekiplerinin yangini söndürmesinin ardindan asagi inebildi. Sokaga dökülen mahalle sakinlerinden bir kadin ise yasananlar karsisinda gözyaslarina boguldu.

Yangin sonucu daire kullanilamaz hale geldi.

"Çocuklarimiz var, tedirginiz"

Binada yasayan Ülfet Isik, ”Iki seferdir bu olay yasaniyor. Komsumuz diye seslenmiyoruz ama mahalleyi patlatacak sekilde yangin çikariyor. Sürekli ambulansla itfaiyeyi basimiza topluyor. Bu binadan gitmesini istiyoruz. Sahsin geçen yil annesi vefat etmisti. Annesinin ardindan eve kendi yerlesti, ama iki seferdir böyle evi yakiyor. Korkuyoruz haliyle, çocuklarimiz var, tedirginiz. Apartman sakinleri olarak hepimiz tedirginiz” diye konustu.

Yangin sebebiyle balkona çikan Ümmühan Dinçer, “Merdivenden inmek istedim ama duman gelmeye basladi.

Hemen balkona çiktim ve komsularima seslendim. Ayni evde daha önce de yangin çikmisti” dedi.

Kaynak: İHA