ETÜ'de Hibrit Egitim Basariyla Devam Ediyor

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tüm dünyayi etkisi altina alan Covid-19 Pandemisinde basladigi çevrimiçi (online) egitime hibrit olarak devam ediyor.

ETÜ'de Hibrit Egitim Basariyla Devam Ediyor
Pandeminin etkisi altinda geçen 2020-2021 egitim-ögretim yilinin ardindan vaka sayilarinin azalmasi ve Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in yeni dönemde derslerin yüzde 40’inin yüz yüze, yüzde 60’inin ise uzaktan devam ettirebilecegini açiklamasinin ardindan ETÜ hibrit egitim modeline geçti.

Siniflarda gerekli alt yapi çalismalari tamamlandiktan sonra akademik personeline ve ögrencilerine uzaktan egitim sistemi Blackboard hakkinda egitimler veren ETÜ, hibrit egitim modelini sorunsuz bir seklide sürdürüyor.

Verdigi lisans dersini hibrit egitim modeliyle yürüten ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, sistemin çok verimli bir sekilde isledigini belirterek: “Çin’de baslayan ve ülkemizde de etkili olan korona virüs salgini hemen her alanda oldugu gibi egitim sisteminde dahi birtakim zorunlu degisikliklere neden oldu. Ancak biz ETÜ olarak bu degisiklige hizli reaksiyon göstererek kolayca adapte olduk. Güçlü alt yapimiz, genç ve dinamik akademik kadromuz ile bu süreci hizlica benimseyerek ögrencilerimizin magdur etmedik. Böylece bu süreci en iyi sekilde yöneten üniversitelerden biri olduk. Çagin gerekliliklerine uygun egitim anlayisimiz ve bu süreçte edindigimiz yeni aliskanliklarimiz ile hibrit egitim sistemini en etkin sekilde kullanmaya devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA