Devre Mülk Dolandiricilarinin Akil Almaz Yöntemi, 220 Kisiyi Magdur Ettiler

Devre mülk sahiplerini yabanci yatirimci vaadiyle kandiran, paravan sirkete çagirdiklari magdurlari oyalayip onlardan habersiz telefonlarina mobil bankacilik uygulamasi yükleyerek kredi çeken ve parayi kendi hesaplarina aktaran 34 süpheli, Kocaeli merkezli Istanbul, Yalova, Sakarya ve Izmir’de düzenlenen es zamanli operasyonla yakalandi.

Devre Mülk Dolandiricilarinin Akil Almaz Yöntemi, 220 Kisiyi Magdur Ettiler
Edinilen bilgiye göre, paravan sirket kurup devre mülk sahiplerini dolandiran süpheliler polis ekipleri tarafindan takibe alindi. Süphelilerin, paravan sirket üzerinden devre mülk sahiplerini arayip, sahibi olduklari devre mülkleri yabanci yatirimcilara yüksek fiyatlara satabileceklerini söyledikleri, bu kisileri güven saglamak amaciyla kurduklari paravan sirketlere çagirdiklari ve burada müstekilerin telefonlarina onlardan habersiz mobil bankacilik uygulamasi yükleyip, kredi çektikleri tespit edildi. Ayni zamanda dolandiricilarin, çekilen kredileri kendi hesaplarina aktardiklari ve yine güven olusturmak adina baska illerde atil durumda bulunan devre mülklere dair satis sözlesmesi imzalattiklari belirlendi. 220 kisiyi dolandiran 34 süpheli, Kocaeli merkezli Istanbul, Yalova, Sakarya ve Izmir’de düzenlenen es zamanli operasyonla yakalandi.

Süphelilerin ikametleri ve 2 paravan sirket ofislerinde yapilan aramalarda ise 2 ruhsatsiz tabanca, çok sayida dijital materyal, magdurlara ait çok sayida evrak, çok sayida sirkete ait kase, suçta kullanilan telefonlari, SIM kartlari ve devre mülk sözlesmeleri ele geçirildi.

7 süpheli tutuklandi

Gözaltina alinan 5 süpheli ifadesinin ardindan serbest birakildi. Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilen 29 süpheliden A.A. ,I.U.I., S.K., Z.Ö., H.T., Y. A. ve O.Z. isimli 7 süpheli tutuklandi.
Kaynak: İHA