'Alanya Için Bir Fikrim Var Projesi' Ile Vatandaslar Kent Yönetimine Ortak Oldu

Alanya Belediyesi tarafindan sehirde yasayan vatandaslarin kente bakis açilarini ögrenmek için baslatilan ‘Alanya Için Bir Fikrim Var’ yarismasi çerçevesinde sunulan en iyi 3 proje belirlendi. Baskan Yücel, birinci seçilen projenin kisa süre içerisinde hayata geçirilecegini söyledi.

'Alanya Için Bir Fikrim Var Projesi' Ile Vatandaslar Kent Yönetimine Ortak Oldu
Alanya Belediyesi, ‘Alanya Için Bir Fikrim Var Projesi’ ile vatandaslari kent yönetimine ortak etti. Yarisma çerçevesinde hazirlanan projeler jüri üyeleri tarafindan tasarim, uygulanabilirlik ve özgünlük gibi çesitli kriterler esas alinarak degerlendirildi ve en iyi 3 proje açiklandi. Belirlenen en iyi 3 projenin sahiplerine ödülleri, Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel tarafindan takdim edildi.

“Vatandaslarin fikirlerine önem veriyoruz”

Ödül töreninin açilisinda konusan Baskan Yücel, “Yerel yönetimler için yerinde ve zamaninda hizmet çok önemlidir. Bizler de sehrin degisimine ve gelisimine göre hareket ediyor, stratejik planlamalar gerçeklestiriyoruz. Bunlari hazirlarken sehrimizin üniversitesini, havaalanini, spor kulüplerini kisaca tüm degerlerini göz önünde bulunduruyoruz. Bu sehirdeki herkesin fikrini aliyoruz, sivil toplum kuruluslarindan kamu kurumlarina ortak payda olusturuyoruz. Vatandaslarimizin fikirlerini ögrenmek için böyle bir proje baslattik” dedi.



“Birinci seçilen çocuk kütüphanesi projesini hayata geçirecegiz”

Projeye katilan tüm vatandaslara tesekkür eden Baskan Yücel, jüri tarafindan birinci seçilen “Çocuk Kütüphanesi” projesinin kisa süre içerisinde hayata geçirilerek Alanya’ya kazandirilacagini söyledi.

Baskan Yücel, “Tüm katilimcilara tesekkür ediyorum. Çok güzel projeler ortaya çikti. Basari elde eden, ilk üçte olan projeler mutlaka hayata geçirilecek. Altyapilarini hazirliyoruz, en kisa sürede hayata geçirecegiz. Birinci seçilen Çocuk Kütüphanesi projesinin sahibine de ayrica tesekkür ediyorum. Vatandaslarimizin fikirlerine paralel hizmet üretiyor olmak bizleri mutlu etti. Bu proje isiginda bizler de Kadipasa Mahallemizde restore ettigimiz Agaoglu Haci Mehmet Konagimizi Çocuk Kütüphanesi yapacagiz. Insallah 3-4 ay içerisinde kullanima açilacak” dedi.

Düzenlenen törende ödül alan projeler ise sunlar oldu: “Tugçe Özdemir - Çocuk Kütüphanesi - Egitim kategorisi - 10 bin TL, Kaan Ünal - Alanya Zaman Yolculugu - Sosyal fikirler kategorisi - 7 bin 500 TL, Ala Shirzad - Burada Ne Vardi? - Kentsel tasarim kategorisi - 5 bin TL”

Jüri özel ödülü ise Alanya’nin canli tarihi olarak bilinen tarih ögretmeni ve yazar Oguz Korum’un oldu. Yarismacilar ödüllerini Baskan Yücel’in elinden aldi.
Kaynak: İHA