Okul Yapilacak 154 Ilçeden Biri Söke Oldu

Aydin’in Söke ilçesindeki Fatih Ilkokulu’na anaokulu binasi yapilacak.

Okul Yapilacak 154 Ilçeden Biri Söke Oldu


Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) tarafindan TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu önderliginde, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer ile imzalanan Ulusal Egitime Katki Protokolünde ’154 ilçeye 154 yeni okul’ kazandirma projesi çerçevesinde, Söke’ye de okul kazandirilmasi için girisimlerde bulunulmus, Söke Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Söke’ye okul sözünü almisti.

Söke Ticaret Borsasi Meclis Baskani Ali Özdericioglu ve Yönetim Kurulu Baskani Nejat Sagel’in çabalari sonuç verirken; Söke’nin okul ihtiyaç talebini iletmesi sonucu 154 adet yeni okul projesine Söke’nin de adi yazildi.

Söke Ilçe Milli Egitim Müdürü Serafettin Yapici ile görüsmelerini gerçeklestiren Borsa Meclis Baskani Ali Özdericioglu, Yönetim Kurulu Baskani Nejat Sagel, Söke Ticaret Odasi Meclis Baskani Veysel Kara ve Yönetim Kurulu Baskani Haluk Kutlay, yapilacak olan yeni okulu da netlestirdi. Fatih Ilkokulunun içerisine anaokulu ihtiyacinin oldugu öne çikarken, yeni okulun burada yapilmasi kararlastirildi.

Söke Ticaret Borsasi’ndan yapilan açiklamada; "Fatih Ilkokulunda yapilacak anaokulu ile ögrencilerimize kazandirilacak egitim alaninda ilk basamak ve istihdam saglayacak bir bölge olduguna karar verildi.

Ilerleyen zaman diliminde temellerin atilacaginin müjdesini vererek, bu projenin ilçemize hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyoruz" denildi.
Kaynak: İHA