Minik Çagla'nin Adi Okulunda Yasatilacak

Manisa’nin Kirkagaç ilçesinde 2006 yilinda 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami törenleri sirasinda rahatsizlanarak hayatini kaybeden Edip Bayat Ilkögretim Okulu ögrencisi Çagla Sakar’in adi okulunun bahçesindeki çesmeye verildi.

Minik Çagla'nin Adi Okulunda Yasatilacak
Geçtigimiz yil yeni yapilan okul binasiyla egitim ögretim faaliyetlerine devam eden Edip Bayat Ilkokulu bahçesinde yapilan çesmeye 16 yil önce okulun 7. sinif ögrencisiyken 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarinda geçirdigi rahatsizlik sonucu hayatini kaybeden Çagla Sakar’in adi verildi.

Vefatiyla o dönem tüm ilçeyi yasa bogan küçük Çagla’nin adi tam 16 yil sonra okul çesmesine verilerek bir vefa örnegi gösterilmis oldu.

Edip Bayat Ilkokulu Okul Müdürü Ozan Bala tarafindan hazirlatilan Çagla Sakar’in adinin yazildigi mermer de çesmeye yerlestirildi. Düzenlenen törende büyük mutluluk yasayan ve göz yaslarina hâkim olamayan küçük Çagla’nin 76 yasindaki babaannesi Mürvet Sakar, “Torunum vefat ettiginde 12 yasindaydi. Bugün yasasa 28 yasinda olacakti. Çok mutluyum. Güzel torunumun adi bir ömür yasayacak. Basta okul müdürümüz Ozan Bala ve tüm emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum. Allah, Ozan hocamizdan razi olsun. Gülen yüzüyle beni karsiladi, ’Torunumun adini yasatalim’ dedim beni kirmadi. Hemen gerçeklestirdi. Sag olsun var olsun. Hayatimin en mutlu günü. Onlar beni mutlu etti, Allah da onlari mutlu etsin” dedi.

Edip Bayat Ilkokulu Müdürü Ozan Bala ise, “2021-2022 Egitim-Ögretim yili itibariyle hizmete giren yeni okul binamizin bahçesine yaptirdigimiz çesmemize 16 yil önce okulumuz ögrencisi iken Cumhuriyet Bayrami törenlerinde rahatsizlanarak vefat eden Çagla kizimizin adini verdik. Çagla Sakar kizimizin babaannesi Mürvet ablamiz yeni yapilan çesmeye merhum torunu Çagla’nin adinin verilmesini bizden talep etmisti. Biz de çagriya duyarsiz kalamazdik. Çagla kizimizin adini yasatmak istedik. Onun mutlulugunu görünce biz daha çok mutlu olduk. Çagla’nin adini okulumuz içerisinde yaptirdigimiz ve tüm ögrencilerimizin kullandigi çesmemize verdik. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekâni cennet olsun.” diye konustu.

Kaynak: İHA