Meksika'da Renkli Ekmekten Yapilan Mozaik Resim Guinness Rekorlar Kitabi'na Girdi

Meksika’da 20 bin 689 parça renkli ekmek kullanilarak yapilan mozaik resim Guinness Rekorlar Kitabi’na girdi.

Meksika'da Renkli Ekmekten Yapilan Mozaik Resim Guinness Rekorlar Kitabi'na Girdi
Meksika’nin Puebla eyaletinde yer alan Zacatlan sehrinde her yil geleneksel olarak kutlanan Ölüler Günü etkinlikleri dolayisiyla yapilan 206,44 metrekarelik mozaik resim Guinness Rekorlar Kitabina girdi. Guinness Dünya Rekorlari’ndan yapilan resmi açiklamada, resim ekmekten yapilan dünyadaki en büyük mozaik resim olma özelligini tasiyor.

Resmin yapiminda her biri 10 santimetre çapindaki 50’ser gramlik 20 bin 689 parça renkli ekmegin kullanildigi ve tüm ekmeklerin pisirilmesi için firincilarin 2 hafta boyunca gece gündüz çalistiklari belirtildi. Ekmeklerin ayrica yüzde 100 dogal malzemeden üretildigi, renklendirme için de kahve ve çiçeklerden elde edilen dogal boyalarin kullanildigi ifade edildi.

Guinness ayrica, sergileme sonrasi ekmeklerin çevrede bulunan 40 çiftlikteki hayvanlara yedirilmek üzere dagitilacagini açiklayarak, resmin 22 Kasim 2022 gününe kadar sergilenecegi belirtti.

Meksika’da her yil 27 Ekim ve 3 Kasim tarihleri arasinda kutlanan Ölüler Günü’nde halk, hayatini kaybeden yakinlarini hatirlamak amaciyla mezarlik ziyaretleri ve geçit töreni gibi çesitli etkinlikler düzenliyor. Ölüler Günü, Meksika’nin yani sira diger Latin Amerika ülkeleri, Ispanya ve ABD’de kutlaniyor.
Kaynak: İHA