Husumetlisinin Evini Kundaklamaya Gitti, Agabeyi Vuruldu

Kocaeli’de bir sahis husumetlisi oldugu sahsin evini kundaklayip kaçarken, kaçan sahsin agabeyi açilan ates sonucu yaralandi. Silahla yaralanan agabey ve kundaklama yapan kardesin evlerinde yapilan aramalarda silah ve uyusturucu madde bulundu.

Husumetlisinin Evini Kundaklamaya Gitti, Agabeyi Vuruldu
Olay, Kartepe Emekevler Mahallesi Cumhur Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 12 Haziran 2022 tarihinde komsu olan Muhammet Can A. (20) ile Erdinç D. (28) arasinda tartisma çikti. Tartismanin büyümesi üzerine Muhammet Can A. silahla Erdinç D.’yi silahla yaraladi. Olayin ardindan Muhammet Can A. tutuklandi. Tutukluluk süresi içerisinde Muhammet Can A’nin ailesi, Erdinç D. ve ailesi tarafindan tehdit edildiklerini ve kapilarinin isaretlendikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Olaydan 3,5 ay sonra adli kontrol sartiyla serbest kalan Muhammet Can A. ise tehditler sebebiyle ailesi ile birlikte Izmir’e gitti. Orada bir süre kalan Muhammet Can A. evini satmak üzere yaklasik bir hafta önce Kartepe’ye geldi.

Husumetlisinin evini yakti

28 Kasim sabahi Cumhur Sokak’taki evinde duman kokulari ile uyanan Muhammet Can A. yangini söndürmeye çalisti. Bu esnada karsisinda husumetlisi Erdinç D.’yi gören Muhammet Can A. evi kundakladigi düsüncesiyle havaya birkaç el ates açmasi üzerine Erdinç D. olay yerinden kaçti. Silah seslerini duyan Erdinç D.’nin abisi Erdem D. (32) Muhammet Can A.’nin evine dogru yöneldi. Muhammet Can A. husumetlisinin abisi Erdem D.’yi silahla vurarak yaraladi. Silah seslerini duyan çevre sakinleri 112 Acil Çagri Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan yarali Erdem D. ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesine kaldirildi.

Evden uyusturucu ve silah çikti

Polis silahi ile birlikte Muhammet Can A. ve Erdinç D.’yi olay yerinde yakalayarak gözaltina aldi. Sahislarin evlerinde silah aramasi yapildigi sirada uyusturucu maddeler ele geçirildi. Yaralanan Erdem D.’nin evinde 1 kilogram 244 gram esrar, 29 adet hap seklinde sentetik ecza, 1 adet el telsizi ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Erdinç D.’nin evinde yapilan aramalarda ise 5 adet ruhsatsiz tabanca, 27 adet fisek, 1 adet kama ve 1 adet kelepçe yakalandi.

Taraflar tutuklandi

Emniyetteki ifadelerinin ardindan islemleri tamamlanan sahislar adli makamlara sevk edildiler. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Muhammet Can A.(20) kasten yaralama suçundan tutuklanirken, Erdem D.(28) ise nitelikli olarak konut dokunulmazligini ihlal etme ve mala zarar verme suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildi. Yarali Erdem D.’nin tedavisinin ise kaldirildigi hastanede devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA