TECNO, Çift Prizmali Periskop Tele Kamerasini Tanitti

Teknoloji sirketi TECNO, genis egim açisi becerisine sahip çift prizmali periskop tele kamerayi piyasaya sürecegini duyurdu. Çift prizmali tele kamera teknolojisinin, çift prizmanin rotasyonu sayesinde gerçek yapay zekayla takip edilen çekimler sundugu belirtildi.



Dünyada birçok pazarda faaliyet gösteren küresel teknoloji markasi TECNO, çift prizmali periskop tele kamera (Eagle Eye Lens olarak bilinen) teknolojisini tanitti. Sirketten yapilan açiklamaya göre, bu yenilik, su anda küresel akilli telefon alanini saran birinci sinif teknolojik ilerlemelerin evrimine odaklanan bir webinarda sergilendi. 2023 yilinda piyasaya sürülecek olan premium akilli telefon modelleri ile birlikte sunulmasi planlanan sirketin Eagle Eye lensi, büyük egim becerisine sahip çift prizmali periskop kamerasi olacak.

Kameranin özellikleri hakkinda su bilgiler verildi:

Lensin gerçek yapay zeka ile izleme ve çekimi mümkün kilan dahili rotasyonel çift prizmasi, hem pozitif hem de negatif eksende 6 derece genisliginde olabilecek ultra dengeleme açisina izin veriyor. Iki prizma tek eksenli olarak +/- 8 derece veya +/- 10 derece ile kisa kenar yönünde +/- 16 derece ve uzun kenar yönünde +/- 20 derecelik birlestirilmis tek eksenli egim araligini olusturarak görüntüde hareket eden cisimlerin akilli bir sekilde izlenmelerini sagliyor. Sonuç olarak, hareketli cisimler sürekli telefoto lensin görüs alaninin merkezinde oluyor. Özellikle, Android ya da iOS akilli telefonlarda mevcut izleme ve çekim özellikleri, nesneyi çerçeveye yerlestirmek için dijital kesme teknolojisini kullanir. Sirketin Eagle Eye Lens teknolojisi ise gerçek fiziksel izleme ve çekim deneyimine ulasan ilk teknoloji ve kullanicilara hatasiz olan ve dijital kesme gerektirmeyen görüntüler sunuyor.

TECNO Image Ar-Ge Merkezi Müdür Yardimcisi Jimmy Hsu söyle konustu: "Eagle Eye Lensi’nin sundugu yeni görüntü teknolojisi, kullanicilara hareketli cisimlerle heyecan verici videolar çekmenin zevkini daha da iyi hale getirerek üstün video dengeleme deneyimleri de yasatir. Eagle Eye Lens, F1 yarislari gibi spor videolarini çekerken telefoto lenslerinde yasanan sinirli görüntü sorununu çözebilir. Bunun yerine, en son teknoloji ekipmanlar yaris otomobillerinin hizli hareketlerini en iyi sekilde izleyebilir, algilayabilir ve yakalayabilir. Bu, uzak çekim yapan kullanicilara mümkün olan en iyi deneyimi yasatir."
Kaynak: İHA