Somali'deki Otel Saldirisinda Can Kaybi 9'A Yükseldi

Somali’nin baskenti Mogadisu’da hükümet yetkililerinin kaldigi otele düzenlenen saldirida can kaybi 9’a yükselirken, teröristler ile güvenlik güçleri arasindaki çatisma yaklasik 21 saat sonra sona erdi.

Somali’nin baskenti Mogadisu’da hükümet yetkileri tarafindan kullanilan Cumhurbaskanligi Sarayi yakinlarindaki Villa Rose adli otele terör örgütü Es-Sebab tarafindan dün aksam saatlerinde düzenlenen saldirida yasanan can kaybi artti. Teröristler ile güvenlik güçleri arasindaki çatisma yaklasik 21 saat sonra sona ererken, can kaybi 9’a yükseldi. Yetkililer, hayatini kaybedenlerin 8’inin sivil ve 1’inin güvenlik görevlisi oldugunu belirtti.

Ulusal Polis Sözcüsü Sadik Dudishe yaptigi açiklamada, "Villa Rose otelindeki operasyon sona erdi. Teröristler, otelde kalan 8 sivili öldürdüler ve güvenlik güçleri yaklasik 60 sivili kurtarmayi basardi. Sivillerden yaralanan olmadi” ifadelerini kullanarak, çatismada 1 güvenlik gücü personelinin de hayatini kaybettigini açikladi.



Saldirida 6 terörist etkisiz hale getirildi

Otelin 6 saldirgan tarafindan basildigini aktaran Dudishe, 5 teröristin güvenlik güçleri tarafindan vurularak etkisiz hale getirildigini, 1 teröristin ise kendisini patlattigini ifade etti.

Somali’nin baskenti Mogadisu’da bulunan Egitim Bakanligina 29 Ekim’de bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldirida en az 120 kisi hayatini kaybetmis, 300’den fazla kisi de yaralanmisti. Geçtigimiz agustos ayinda ise Mogadisu’daki Hayat Oteli’ne düzenlenen saldirida en az 30 kisi hayatini kaybetmis, teröristler ile güvenlik güçleri arasindaki çatisma yaklasik 30 saat sürmüstü.
Kaynak: İHA