Mudanya'da Dayanisma Tarimla Büyüyor

Mudanya Belediyesi, “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi çerçevesinde belediyeye ait arazileri üretime açiyor. Toplamda 308 metrekarelik alanda ayçiçek ve bugday üretimi yapilarak, yag ve un olarak ihtiyaç sahibi vatandaslara dagitilacak. Baskan Türkyilmaz, “Kalkinmanin yolu üretimden geçer, Mudanya bu emege deger. Mudanya’da dayanismayi tarimla büyütüyoruz” dedi.

Mudanya'da Dayanisma Tarimla Büyüyor
Mudanya Belediyesi “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi ile dayanisma agini büyütüyor. Belediyeye ait arazilerde, refüj ve parklarda yetisen zeytinleri toplayarak, zeytinyagi haline getirdikten sonraihtiyaç sahibi vatandaslarin sofralarina tasiyan Mudanya Belediyesi, Balabancik mahallesinde bulunan araziden elde edilen ayçiçek yaglarini da Mudanyalilarla paylasirken, ilçe genelinde atil vaziyette duran belediye arazilerini üretime açiyor. Emirler Yenicesi’nde 132 bin, Balabancik’ta 85 bin, Çekrice’de 48 bin metrekare, Sögütpinar’da 43 bin metrekarelik alanda üretim yapilacak.Toplamda 308 bin metrekarelik alanda dönüsümlü olarak ayçiçek ve bugday üretimi yapilacak, ayçiçek yagi ve bugday unu olarak vatandasa dagitilacak.

Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz,“Kalkinmanin yolu üretimden geçer, Mudanya bu emege deger dedik, belediyeye ait alanlari üretime açtik. Son dönemde ülkemizin yasadigi ekonomik sikintilar nedeniyle dar gelirli vatandaslarin önemli gider kalemlerinden biri haline gelen zeytinyagi ve ayçiçek yaglarini üretiyor, topragin bereketini halkimizla hakça paylasiyoruz. Balabancik’taki ekim alanimiza ayçiçeklerimizden sonra simdi de bugday ekecegiz, un haline getirip hemsehrilerimle paylasacagiz. Elde edilen ayçiçek yagi ve un, Zeytin Dali ekibi tarafindan Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulastirilacak. Her zaman söyledigim gibi Mudanya’da hiç kimse kimsesiz kalmayacak, hiçbir çocuk yatagina aç girmeyecek. Hem ihtiyaç sahibi ailelerimizin hem de üreten çiftçimizin yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA