Fiyatlar Düstü Ancak Vatandaslar Bayilerde Otomobil Bulamiyor

Otomobillerde ÖTV matrahlarinin düzenlenmesiyle bazi modellerde fiyatlar düstü. Sifir otomobillerde olusan indirimler sonrasi vatandaslar bayilere akin etti. Ancak bayilerde sifir otomobil bulabilmek neredeyse imkansiz. Bazi bayilerin ise otomobilleri stokladigi ifade edilirken, yilbasinda otomobil fiyatlarinda yeni zam beklentisi olustugu ögrenildi.

Fiyatlar Düstü Ancak Vatandaslar Bayilerde Otomobil Bulamiyor
Otomobillerde ÖTV matrahlarinin belirlenmesinde degisiklige gidildi. Resmi gazetede yayimlanarak yürürlüge giren degisiklige göre matrah alt limiti 120 bin liradan 184 bin liraya yükseltildi. Bu degisiklik ile birlikte 595 bin TL ve altindaki araçlarin fiyatlarinin düsmesiyle birlikte bu firsati kaçirmamayi düsünen vatandaslar bayilerin yolunu tuttu. Indirime giren otomobil markalarinin bulundugu bayilerini gezen vatandaslar bayilerden "otomobil yok" cevabi aliyor. Bayiler vatandaslara Aralik ve Ocak ayi için gün verirken; vatandaslar ise Aralik ayinda otomobillere zam gelecegi endisesini yasiyor.

Öte yandan bazi otomobil galerilerinin otoparklarinda ise çok sayida sifir otomobil bulundugu dikkat çekerken, bu araçlarin daha önce siparisi verilenler oldugu cevabi veriliyor.
Kaynak: İHA