Türkiye'nin Dört Bir Yanindan Bu Köye Akin Ediyorlar, Bos Ev Kalmadi

Türkiye’nin Bulgaristan sinirinda yer alan ve etrafi ormanlarla çevrili olan Edirne’nin Ömeroba köyüne, temiz havasi nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanindan göç eden olunca köyde bos ev kalmadi. Çogunlukla emekli olanlarin solugu aldigi köye göç edenler, köy yasamini tercih ediyor.

Türkiye'nin Dört Bir Yanindan Bu Köye Akin Ediyorlar, Bos Ev Kalmadi
Edirne’nin Lalapasa ilçesine bagli Ömeroba, son yillarda göç veren degil göç alan köy oldu. Bulgaristan sinirinda yer alan ve Balkan köyü olarak bilinen Ömeroba köyüne temiz havasi nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanindan onlarca aile göç etti. Etrafi ormanlik alanlarla çevrili olan yüksek rakima sahip olan Ömeroba köyüne göç edenlerin çogunlugunu emekli vatandaslar olusturuyor. Istanbul basta olmak üzere birçok ilden Ömeroba köyüne göç eden vatandaslar, köy yasamini tercih ediyor. Ormanlik alanda yer aldigi için temiz havanin kendilerine saglik ve huzur getirdigi için köye göç ettiklerini anlatan vatandaslar, ayrica tarim ve hayvanciliga yöneldiklerini de vurguladi. Pandemiyle birlikte köye çok fazla göçün yasandigini anlatan köy halki, köyde bos ev kalmadigini söyledi.



Köy halkindan Riza Gülsen, köye Türkiye’nin her yerinden köye göç oldugunu söyledi.

Köy halkindan Sami Nehir, köyde her yerinden yesillik oldugunu belirtti.

Köyün havasinin çok temiz oldugunu anlatan Nehir, köye göç edenlerin ev aldigini ardindan çiftçilik ve hayvancilik yaptigini söyledi.

Köyde bos yerin kalmadigini söyleyen köy halkindan Zülküf Silahsör, "Köyde yasayanlarin hepsinin sagligi yerinde bunun da baslica nedenlerinden biri temiz hava ve bol oksijen olmasi."dedi.

Köy halkindan Hüseyin Yörük, köyün sakin ve sessiz oldugunu söyledi.

Köy halkindan Rahmi Nehir, "göç eden vatandaslar köyümüzden ev aliyorlar, arazi aliyorlar. Çiftçilik ve hayvancilik yapiyorlar."dedi.

Kaynak: İHA