Teyze Ve Yegeninin Aglatan Drami

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde polis olmak isteyen genç kiz 4 yil önce otomobilin çarpmasi sonucu bitkisel hayata girerken, onun bakimini üstlenen teyzesi de kanser oldu.

Teyze Ve Yegeninin Aglatan Drami
O dönem lise 1’nci sinif ögrencisi olan Sultan Kurt’a (20) 19 Haziran 2018’de Kadirli sehir merkezi Kamil Kara Bulvari’nda yolun karsisina geçerken bir otomobil çarpti. Kazada agir yaralanan genç kiz önce Osmaniye Devlet Hastanesine, buradan da Gaziantep’teki özel bir hastaneye sevk edildi. 1 yil komada kalan Sultan Kurt, bir yilin sonunda hayata yeniden gözlerini açti. Ancak vücudunun hiçbir noktasini kipirdatamayan genç kiz, konusma ve yemek yeme yetisini de kaybetti. Bitkisel hayata giren genç kiza teyzesi Sariye Hosça sahip çikarak bakimini üstlendi. Hastaneden taburcu olan Kurt’a 4 yildir teyzesi Sariye Hosça bakiyor. Ancak Sariye Hosça, geçtigimiz yil mide kanserine yakalandi. Mide ameliyati geçiren kadinin cigerleri su toplamaya basladi.

Kendisi de agir hasta olmasina ragmen yegenini bir an olsun birakmayan Hosça, tek kaygisinin hastaliginin ilerlemesi durumunda Sultan’a kimin bakacagi oldugunu belirtti.

Teyze Hosça, “Sultan uzun boyluydu, tek hayali polis olmakti. Sultan, 2018 yilinda kaza geçirdi. 40 gün kadar Osmaniye’de kaldi, ardindan Gaziantep’e sevk ettiler, 10 ay orada komada kaldi. Sonra uyaninca taburcu edildi. O günden bu yana Sultan’a yasadigim Adana’da ben bakiyorum. Su anda tedavisi Adana’da devam ediyor. Bazen kiz kardesim de geliyor bana yardimci oluyor. Ben kanser hastaligina yakalandim. Cigerlerim de su toplamis. Ben de agir bir hastayim. Ailesine Sultan’i birakayim desem köyde yasiyorlar. Sultan köyde yasayamaz, ben de böyleyim. Ne yapacagim ne edecegim bilemiyorum” dedi.

Kaynak: İHA