Sakarya'da Yüksek Kesimler Beyaza Büründü

Sakarya’da mevsimin ilk kar yagisiyla birlikte sehrin yüksek kesimleri beyaza büründü. Beyaz gelinligini giyen Keremali Yaylasi’na gelen Yakup Pekdemir, “Bembeyaz bir manzarayla karsilastim. Dogal güzellik ve essiz manzaralarla dolu ilçeye doga ve fotograf tutkunlarinin gelmelerini kesinlikle tavsiye ediyorum” dedi.

Sakarya'da Yüksek Kesimler Beyaza Büründü
Marmara Bölgesi’nde yüksek kesimlerde etkili olmaya baslayan mevsimin ilk kar yagisi, Sakarya’ya da düstü. Sehrin rakim olarak en yüksek ilçelerinden olan Akyazi’nin Güzlek Mahallesi’nde bulunan ve zirvesi bin 543 metre yükseklikte olan Keremali Yaylasi yagisla beraber beyaza büründü. Sakarya’nin en kisa zamanda, en yüksege çikilan ve misafirhanesi olan Keremali Yaylasi’nda kartpostallik görüntüler olusmaya basladi.

Ilçe merkezine yaklasik 45 kilometre uzaklikta bulunan mahallede kar yagisi araliklarla sürüyor.

“Bembeyaz bir manzarayla karsilastim”

Güzelliklerini görüntülemek için gittigi yaylada kar yagisiyla karsilastigini söyleyen Yakup Pekdemir, “Akyaziliyim ama uzun yillardir Mugla’da oturuyorum. Doga fotografçiligi, videografi ve tanitim isleriyle ugrasiyorum. Akyazi’ya da sonbahar ile ilgili güzel görüntüler çekmek için geldim. Ama iki haftadir etkili olan yagis sebebiyle dogaya çikma imkani bulamadim. Bugün de Keremali Yaylasi’na gelmek istedim ve bembeyaz bir manzarayla karsilastim. Çok sasirdim, sanirim ülkeye düsen en erken kar yagislarindan birisi. Akyazi, Sakarya’nin dogal güzellikleriyle dolu, en güzel ilçelerinden bir tanesi. Bütün doga tutkunlarini, macera severleri, fotograf tutkunlarini buraya davet ediyorum. Essiz manzaralar var ve birçok yer de kesfedilmemis, kesinlikle tavsiye ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA