Hayvansever Uyardi, Büyüksehir Kurtardi

Ankara-Istanbul otobaninda yolculuk yaparken, mola tesisleri yakininda yarali bir sokak köpegi görüp, sosyal medyadan yardim isteyen bir hayvanseverin paylasimi üzerine harekete geçen Bursa Büyüksehir Belediyesi ekipleri, ayagi kirilan köpegi tedaviye aldi.

Hayvansever Uyardi, Büyüksehir Kurtardi
Bursa - Istanbul - Ankara otobaninda yolculuk yapan Ebru Dogan isimli bir hayvansever, Osmangazi ilçesi sinirlarindaki mola tesislerinde bir ayagi kirik, yarali bir sokak köpegi gördü. Köpegin fotograflarini çekip, kendi sosyal medya hesabindan paylasan Dogan, yarali köpege müdahale edilebilmesi için yetkililerden yardim istedi. Bu paylasimi gören Bursa Büyüksehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Sube Müdürlügü ekipleri, hemen harekete geçti ve söz konusu alanda yarali köpegi aramaya basladi.

Ilk aramalarda yarali köpegi bulamayan ekipler, israrli takibin ardindan, ihbarin üzerinden 24 saat bile geçmeden yarali köpegi, çalilik ve agaçlik alanda buldu. Sol ön ayaginin kirildigi belirlenen köpek, tedavi edilmek üzere Büyüksehir Belediyesi Sokak Hayvanlari Tedavi Merkezi’ne getirildi.

Gerekli tedavileri yapilan yarali köpek, sagligina kavusana kadar Büyüksehir Belediyesi korumasinda kalacak. Yardim ihbarinin ardindan konunun takibini birakmayan ve teravi süreciyle ilgili de bilgi ve fotograflar talep eden hayvansever Ebru Dogan, yarali köpege sahip çikildigini görünce yine sosyal medya hesabindan Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti ve Büyüksehir’in bu çabasinin bütün belediyelere örnek olmasini diledi.

Yilda 10 bini askin müdahale

Bursa’da can dostlarinin da huzur içinde bir yasam sürmesi için gerekli her türlü çalismayi yapan Büyüksehir Belediyesi, Sahipsiz Sokak Hayvanlari Tedavi Merkezinde 2022’nin basindan bu yana tedavi, parazit uygulamasi, kisirlastirma, asi ve acil müdahale olmak üzere toplamda 10 bini askin tedavi hizmeti gerçeklestirdi. Belirlenen 139 noktada ‘haftada 2 kez olacak sekilde’ düzenli besleme ve alan temizligi yapilirken, Veteriner Hizmetleri Sube Müdürlügü personeli, gönüllü hayvan severler ve ilgili STK’larla birlikte yil içerisinde besleme programlari uygulaniyor. Bu yil ‘sahipsiz sokak hayvanlarinin beslenmesi için’ 50 tondan fazla mama harcandi. Ayrica havalarin sogumasiyla birlikte yine can dostlarinin barinma ve beslenmesi için 17 ilçemizde ormanlik alanlar, baraj kenarlari, park alanlari ve sahil kenarlari gibi yerlere 60 adet kedi ile köpek kulübesi konuldu.
Kaynak: İHA