Kütahya Çinili Cami'nin Güçlendirilmesi Projesinde Sona Gelindi
Kütahya’nin simge yapilarindan Çinili Cami’nin güçlendirilmesi projesinde yapilacak uygulamalara iliskin son ayrintilar Dumlupinar Üniversitesi Rektörlügü ve Kütahya Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulunun düzenledigi toplantida karara baglandi.

Toplantida üniversiteyi Rektör ile birlikte Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Muammer Gavas, Genel Sekreter Yusuf Çetin ve Yapi Isleri Daire Baskanligi personeli temsil etti.
"Çinili Camiye yapilacak islemler konusunda uzlasma saglandi”
Rektörlükten konuyla ilgili yapilan açiklamada, Çinili Camiye yapilacak islemler konusunda uzlasma saglandigi belirtildi.
Açiklamada,” Kütahya Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulunca onaylari tamamlanan Çinili Cami Güçlendirme ve Restorasyon Projelerinin uygulama ayrintilarinin belirlenmesi için yapilan toplantida gelinen durum konusularak ihale sürecinin son asamasina gelindi. Kütahya’mizin en önemli simgelerinden biri olan ve mülkiyeti Üniversitemize ait olan, Merhum Ressam, Neyzen ve Minyatür Sanatçisi Ahmet Yakupoglu’nun 1973 yilinda yaptirdigi Çinili Cami ile birlikte çevresinde bulunan ve cami ile bütünlük saglayan yapilarin korunacagi, cami iç ve dis kisimlarinda bulunan çinilerin, cami bahçesinde bulunan sadirvanin hassas bir sekilde korunmaya alinacagi konulari tartisildi. Kütahya Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu üyeleri ile Üniversitemiz Yapi Isleri Teknik Daire Baskanligi personelleri arasinda projelerde ve uygulama asamasinda yapilacaklar konusunda uzlasmaya varildi. Ayrica Çinili Cami ihale süreci çalismalarinda son ayrintilar da ele alindi” ifadelerine yer verildi.
Toplantida söz alan Prof. Dr. Cengiz Isik, uzun bir sürecin sonuna yaklasildigini, Çinili Cami’nin güçlendirilmesi ve restorasyonunun tamamlanacak olmasi ve yapim asamasi için ihale sürecine geçilecek olmasindan duydugu memnuniyeti dile getirerek Rektör Kazim Uysal ve onun nezdinde emegi geçen çalisma arkadaslarina tesekkür etti.
“Kamuoyunu yanlis bilgilendiren kisilere itibar etmeyin”
Kamuoyunu yanlis bilgilendiren kisilere itibar etmemesi gerektiginin altini çizen Rektör Kazim Uysal, toplanti sonucunda Çinili Cami ve çevresindeki agaçlar ile sadirvan, ihata duvari ve benzeri yapilarla ile ilgili yapilacak çalismalarinin kesinlestigini belirterek, katilimlarindan ve desteklerinden dolayi Prof. Dr. Isik ve kurul üyelerine tesekkür etti. Rektör Uysal, yakinda ihaleye çikacaklarini ve bu süreçte kamuoyunu yanlis bilgilendiren, süreci bilmeden konusan kisilere de itibar edilmemesi gerektigini ifade etti.
Uysal ve Prof. Dr. Isik toplantinin sonunda, Çinili Cami’nin aslina uygun bir sekilde korunarak güçlendirme ve restorasyon islemleri neticesinde ibadete açilmasi için hiçbir destegi esirgemeyen Kütahya Valisi Ali Çelik’in bu sürecin sekillenmesinde en büyük pay sahibi oldugunu ifade ederek Vali Çelik’e tesekkürlerini sundular.
