Katar 2022 Dünya Kupasi'nda Brezilyali Aile Ve Meksikali Taraftar Müslüman Oldu

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupasi sirasinda 6 kisilik Brezilyali bir aile ile Meksikali bir taraftar Müslüman oldu.

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupasi maçlarini izlemeye gelen 6 kisilik Brezilyali aile ile Meksikali bir taraftar Müslüman oldu. Sosyal medyada paylasilan görüntüde, baskent Doha’da bulunan bir caminin önündeki Meksikali gencin Katarli bir Müslüman ile Islamiyet’e geçis hakkinda konustugu görülüyor. Katarli adam, Meksikali gence Islam’a göre sadece Allah’a inanmasi ve Hz. Isa’nin yani sira diger tüm peygamberleri kabul etmesi gerektigini söylüyor. Meksikali gence Müslüman olmak için herhangi bir baskiya maruz kalip kalmadigini da soran Katarli Müslüman, "Hayir" cevabini almasinin ardindan genç adama Ingilizce ve Arapça sehadet getirmesi için yardim ediyor. Katarli adam, Müslüman olan Meksikali gence Kur’an-i Kerim’in Ingilizce tercümesini de hediye ediyor.

Brezilyali aile Müslüman oldu

Katar’daki baska bir camide kaydedilen görüntüde ise 6 kisilik Brezilyali ailenin Katarli bir Müslümanin yardimiyla Islam’a geçtikleri görülüyor. Anne, baba, 3 kiz ve 1 erkek çocuktan olusan Brezilyali aile, Katarli adam ile konusarak Islamiyet’i hiçbir baski altinda kalmadan kabul ettiklerini belirtirken, anne ve 3 kizinin baslarini örtmeleri de dikkat çekiyor. Heyecanli olduklari belli olan aile, yine Katarli Müslüman’in yardimci olmasiyla Arapça ve Ingilizce sehadet getiriyor. Görüntüde ayrica camide bulunan cemaatin olayi ilgiyle takip ettikleri görülüyor.

Meksika resmi makamlari tarafindan yapilan açiklamaya göre 2020 yilinda ülkedeki Müslüman nüfusun 7 bin 982 oldugu bildiriliyor.
Kaynak: İHA