Elban Açiklamasi 'Çok Kadim Bir Kültüre Sahibiz'

Adana Valisi Süleyman Elban, çok kadim bir kültüre sahip oldugumuzu belirterek, “Bu kadim kültürün yasatilmasinda, günlük hayata uyum saglamasinda ve gelecek nesillere nakledilmesinde kiymetli sanatçilarimizin, edebiyatçilarimizin önemi çok fazladir” dedi.

Elban Açiklamasi 'Çok Kadim Bir Kültüre Sahibiz'
7. Uluslararasi Çukurova’da Türk Dünyasi Siir ve Müzik Festivali katilimcilari, Vali Dr. Süleyman Elban’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Valilik toplanti salonunda festival katilimcilariyla bir araya gelen Vali Elban, burada yaptigi konusmada, dünyanin çesitli ülkelerinden Türk sanatçi ve edebiyatçilarinin katilimiyla gerçeklestirilen festivalin Adana’da düzenleniyor olmasindan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Yapilan bu organizasyonun aradaki mesafeleri kapatmaya, var olan kardesligimizi daha da güçlendirmeye ve samimiyetimizi arttirmaya vesile olmasi temennisinde bulunan Vali Elban, “Çok kadim bir kültüre sahibiz. Bu kadim kültürün yasatilmasinda, günlük hayata uyum saglamasinda ve gelecek nesillere nakledilmesinde siz kiymetli sanatçilarimizin, edebiyatçilarimizin önemi çok fazladir. Çünkü sizler olmadiginiz zaman bu kültür, bu degerler sahipsiz ve öksüz kalir; hayat bulamaz. Dolayisiyla sizlerle beraber bu yüce kültür, hem yasama hem gelisme hem de gelecek nesillere aktarilma imkani buluyor” dedi.

Sanatçilari ve edebiyatçilari Adana’da, Türkiye’nin müstesna bir ilinde agirladiklari için çok memnun olduklarini söyleyen Vali Elban, “Adana’da oldugunuz dönem içerisinde çok verimli ve keyifli zaman geçirip buradan güzel hatiralarla ayrilirsiniz diye temenni ediyorum. Adana, özellikli bir sehir. Her seyden önce Türkiye’nin en önemli tarim sehri. Bir diger yönü itibariyle Türkiye’nin ilk sanayi sehri. Türkiye’nin en sicak sehri ve köklü geçmisinde de çok sayida kadim medeniyete ev sahipligi yapmis. Dolayisiyla burada yasamis medeniyetlerin hem kültürel hem mimari hem de diger alanlarda bir izi mevcut. Bu geçmis medeniyetler, bizim mevcut kültürümüzün gelismesine ve bugünkü Adana kültürünün olusmasina katki saglamis. Burada gastronomiden tarihi güzellige mimariden dogal güzellige hemen her alanda çok farkli zenginlikleri bulabileceginizi söyleyebilirim. Bunun disinda Adana sanat, edebiyat ve kültür anlaminda da zenginliklere sahip bir ildir. Sanatçisi, yazari ve sanata ilgili kesimi bol bir sehirdir” dedi.

Vali Elban konusmasinin ardindan program, festivale katilanlara hediye takdim edilmesiyle devam etti.
Kaynak: İHA