Gemlik'in Yeni Kardesi 'Dezginja'

Gemlik Belediyesi, Moldova Gagavuz Özerk Cumhuriyeti’ndeki Dezginja Belediyesi ile kardes sehir oldu.

Gemlik'in Yeni Kardesi 'Dezginja'
Kardes sehir olmak için yapilan ön protokolü, Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan ve Dezginja Belediye Baskani Capsamun Vasili imzaladi. Yapilan ön protokol belediye meclislerinde görüsülmesinin ardindan resmiyet kazanacak.

Kardes sehir protokol imza töreni sirasinda konusan Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, Gagavuzya ile Türkiye Cumhuriyetinin arasinda kan bagi olduguna dikkat çekerek, Gemlik’in özellikleri hakkinda misafirlerine bilgi verdi. Gemlik’in liman, turizm, tarim ve sanayide oldukça gelismis bir bölge oldugun belirtti.

Gagavuz Özerk Cumhuriyetiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kan bagi oldugunu da sözlerine ekleyen Baskan Sertaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gagavuzya bölgesine verdigi öneme degindi. Yapilan protokolün iki belediye içinde hayirli olmasini dilerken, bölge ile yapacak siyasi ve sosyal isbirliklerinin iliskilerini güçlendirecegini vurguladi.

Dezginja Belediye Baskani Capsamun Vasili ise, Gagavuzya Cumhuriyeti’nden dokuz belediye baskani Gemlik Belediyesi’ni ziyaret ettik. Bu ziyarette Gemlik Belediye Baskanimiz Mehmet Ugur Sertaslan ile kardes sehir olmak üzere bir protokol imzaladik. Bu ziyarette iki belediyenin kardesligini gelistirmek için daha fazla isbirligi yapacagiz” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Dezginja ve Gemlik Belediye baskanlari tarafindan kardes sehir protokolüne imzalar atildi. Gagavuzya bölgesinden gelen misafir belediye baskanlariyla hatira fotografi çektirildi.
Kaynak: İHA