Depremin Üstünden 24 Saat Geçti, Korkusu Hala Sürüyor

Merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklügündeki depremin üstünden tam 24 saat geçti. Vatandaslar korkudan evlere giremezken kimisi çadirlarda, kimisi de parkta yatarak sabah olmasini bekledi. Depremi ilk kez yasayan genç kiz gözyaslarina bogulurken, bir diger vatandas da panik atak hastasi olmasi sebebiyle eve girmeye korktugunu söyledi.

Depremin Üstünden 24 Saat Geçti, Korkusu Hala Sürüyor
Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen ve birçok ilden hissedilen 5.9 büyüklügündeki depremin üzerinden 24 saat geçti. AFAD ekipleri bölgede çadir kurulumunu sürdürürken vatandaslara da battaniye dagitimini devam ettiriyor. Eve gitmeye korkan vatandaslar, çadirlarda kalmaya basladi.

Bazi vatandaslar ise çocuklari ile parklarda uyudu. Çok tedirgin olduklarini söyleyen vatandaslar, tekrardan deprem olacagi korkusuyla eve gidemediklerini söyledi.



"Uyursam tekrar depreme yakalanacagim diye korkuyorum"

Ailesi ile parkta kalan Songül Samurzayeva, “Çok korkuyorum. Ailemle birlikte disarda kaliyoruz, eve gidemedik. 2 yasinda çocugum da yanimda. Evde hasar olustu, her sey kirildi. Eve girmekten korkuyorum. Uyursam tekrar depreme yakalanacagim diye korkuyorum" dedi.



"Deprem sirasinda panik atak geçirdim"

Panik atak hastasi oldugunu söyleyen Murat Mercan, "Deprem riski bitene kadar çadirda kalacagim. Annem ve babam evde ancak ben korkudan evde duramadim. 17 Agustos depremini yasadigim için bu panik atagi hala üstümde atamadim. Depremde kendimi nasil disariya attigimi bilmiyorum, panik atak geçirmisim ve ailem ambulansa haber vermis. Allah devletimize zeval vermesin, onlar sayesinde çadirimiza kavustuk. Hala korkuyorum, uyuyabilecegimi zannetmiyorum. Tekrardan olacakmis gibi hissediyorum. Allah beterinden saklasin" diye konustu.



"Köpegimizi de yanimiza getirdik"

Uyuyamadigini söyleyen Meryem Özata, “Korkudan eve giremedigimiz için bu gece çadirda kalacagiz. Çok sallandik, ara ara yine sallaniyoruz. 4 kisilik bir aileyiz, hepimiz çadirlara geldik. Köpegimizi de yanimiza getirdik, o da çok korktu. Hala uyuyamiyorum, dünden beri gözüme uyku girmedi" seklinde konustu.



"Çok korktum, çikamayacagiz sandim"

Yasadiklarini anlatirken gözyaslarini tutamayan Meliha Özata, “Daha önce deprem hiç yasamadim. Depreme uykuda yakalandim. Çok korktum, çikamayacagiz sandim" ifadelerini kullandi.

"24 saat geçti, hala uyuyamadik"

Uyuyamadiklarini söyleyen Arife Çoskun, “Apartmanlarimiz ayakta ama esyalarimizin hepsi yikildi. Korkudan evlere giremiyoruz, çadirlarda kalacagiz. 24 saat geçti hala uyuyamadik" dedi.

Nebahat Çetin ise “Sallantiyla uyandik. Mobilyalarimizin hepsi devrildi. Kalkip çikamadik, sonradan toparladik kendimizi. Eve gitmeye korkuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA