Texas Göçle Mücadele Için Meksika Sinirina M113 Tipi Zirhli Araç Konuslandiracak

Texas Valisi Greg Abbott, yasadisi göçle mücadele için Meksika sinirina M113 tipi zirhli personel tasiyici ve asker gönderilmesi emrini verdi.

Texas Göçle Mücadele Için Meksika Sinirina M113 Tipi Zirhli Araç Konuslandiracak
Meksika’dan ABD’ye yönelik yasa disi göçü “isgal” olarak tanimlayan Texas Valisi Greg Abbott, sinirdaki bazi noktalara 10 adet M113 tipi zirhli personel tasiyici gönderilmesi emri verdi. Texas Eyaleti Askeri Departmani tarafindan yapilan açiklamada, kisa süre içerisinde 10 adet M113 tipi zirhli personel tasiyici aracin ulusal muhafizlar tarafindan Meksika sinirina konuslandirilacagi duyurularak, bölgede hava destekli güvenlik operasyonlarinin artirildigi belirtildi. Askeri Departman, sinirdaki yasadisi göçün rekor seviyelere ulasmasi sebebiyle sinir güvenligi için olaganüstü önlemler almak zorunda kaldiklarini ifade etti.

Zirhli araçlar için 50 adet askeri personelin görevlendirildigi belirtildi.

Abbott, geçen hafta yaptigi açiklamada, eyaletin Meksika sinirinda bir ’isgal’ yasandigini ilan etmis ve federal hükümetin modern tarihte ilk kez vatandaslarini korumakta yetersiz kalarak eyaleti kendi kendini savunmaya mecbur biraktigini iddia etmisti.

Muharebe alaninda asker sevkiyati için kullanilan M113 tipi zirhli personel tasiyicilar makineli tüfek, top gibi silahlarla donatilabiliyor. Ancak Texas’taki tanklarin hangi silahlara sahip olacagi henüz bilinmiyor.
Kaynak: İHA