Doç. Dr. Fertelli Açiklamasi 'Çocuklar Bugünün Yarini, Yarinin Umududur'

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Çocuk Koruma Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tülay Kars Fertelli, 20 Kasim Dünya Çocuk Haklari Günü’nü kutlayarak, “Çocuklar bugünün yarini, yarinin umududur" dedi.

Doç. Dr. Fertelli Açiklamasi 'Çocuklar Bugünün Yarini, Yarinin Umududur'
SCÜ Çocuk Koruma Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tülay Kars Fertelli, 20 Kasim Dünya Çocuk Haklari Günü dolayisiyla açiklamalarda bulundu. Doç. Dr. Tülay Kars Fertelli, “1989 yilindan beri 20 Kasim, dünya genelinde çocuklarin karsi karsiya kaldiklari hak ihlallerini gündeme getirmek amaciyla Dünya Çocuk Haklari Günü olarak kabul edilmistir. Birçok ülke gibi ülkemizin de imzaladigi bu sözlesme, din, dil, irk, cinsiyet ve sosyal statü ayrimi yapmadan tüm çocuklarin yüksek yararini gözeten bir sözlesmedir. 54 maddeden olusan bu sözlesme irki, dini, yetenekleri ne olursa olsun, ne düsünür ve ne söylerse söylesin, hangi aileden olursa olsun her çocuk için geçerlidir. 18 yasin altindaki herkesin çocuk olarak kabul edildigi bu sözlesmede tüm çocuklarin güvenli ve saglikli

kosullarda büyüme, gelisme ve yasama, ebeveynleri ile görüsme, isim ve vatandaslik alma, bilgi alma, düsüncelerini açiklama, ifade özgürlügü ve özel hayatina yönelik haklar tanimlanmaktadir" dedi.



“Gelecege ümitle bakan çocuklar yetistirmek hepimizin görevi”

Doç. Dr. Fertelli, “Her çocugun yasadigi yerde baris, huzur ve sevgi dolu bir dünyada saglikli ve özgürce yasama, egitim alma hakki vardir. Bu haklar tüm dünya çocuklarinin en temel haklaridir. Bu haklari çocuklara sunmak tüm dünya ulus ve insanlarinin sorumlulugudur. Çocuklarin içinde bulunabilecegi kötü kosul ve aliskanliklardan, açliktan, susuzluktan, siddetten, istismar ve siddetten koruyarak, onlara sevgi dolu, güvenli ve saglikli bir çevre olusturarak, kendine güvenen, mutlu, üreten, problem çözme becerisi yüksek, degerlerini bilen ve gelecege ümitle bakan çocuklar yetistirmek ise hepimizin ortak istegi ve görevidir. Çocuklar bugünün yarini, yarinin umududur. Her çocugun gelecegimizin umudu ve teminati oldugu inanciyla, dünyadaki tüm çocuklarin en temel haklarina sahip olarak daha iyi bir dünyada da yasamasi temennisiyle ülkemiz ve tüm dünya çocuklarinin Dünya Çocuk Haklari Günü’nü kutluyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA