Zeytin Sezonu Ile Birlikte Yaghanelerde De Yogunluk Basladi

Aydin’da zeytin sezonunun baslamasi ile birlikte zeytinyagi yapimi için yaghanelerde de yogunluk yasanmaya baslandi.

Zeytin Sezonu Ile Birlikte Yaghanelerde De Yogunluk Basladi
Türkiye’de en yüksek zeytin agaci varligina sahip olan illerden olan Aydin’da zeytin sezonu hareketliligi basladi.

Bu yil zeytin üreticilerinin bekledigi yagmurlarin olmamasi sebebiyle zeytinlerde beklenen büyüme olmazken, üreticiler tarafindan toplanan zeytinlerin de yaghane yolculugu basladi.

Çiftçilerin önemli geçim kaynaklarindan biri olan zeytinler özenle agaçlardan toplanarak yaghanelere getiriliyor. Son sistem teknoloji ile donatilan yaghanelerde sikilan zeytinlerden elde edilen zeytinyaglarinin litre fiyati üreticileri de mutlu ediyor. Zeytin sezonu ile birlikte isleri yogunlasan yaghane sahipleri ise talepleri yerine getirmek için tam kapasite ile çalismalarini sürdürerek çiftçilere hizmet ediyor.

"Yag verimi güzel"

Yaz aylarinda yasanan kurakliga ragmen yag veriminin güzel oldugunu aktaran Incirliova ilçesindeki Zeytinyagi Fabrikasi Sorumlusu Betül Orak, “Zeytinyagi anne sütünden sonra en yararli besin kaynaklarindan birisidir. Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezi ve agaç bollugu bakimindan en yüksek agaç varligina sahip Aydin’da zeytin üretim sezonumuz basladi.

Sezonumuz su an için güzel gidiyor. Kasim ayinin ilk haftasi ile beraber sikim yapmaya basladik. Çiftçilerimiz de zeytinlerini getirmeye basladi.

Randimanimiz 4-4,5 arasinda degisiyor. Tabi bu sene biraz kuraklik var, bu yüzden zeytinlerde de biraz azalma var ama randimanlarimiz güzel gidiyor. Hiçbir sikinti yok” dedi.

Kaynak: İHA