Komagene Kürekçileri Madalyalarini Perre Antik Kentinde Aldi

Adiyaman Valiligi, Türkiye Kürek Federasyonu, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Ipekyolu Kalkinma Ajansi tarafindan organize edilen Komagene Kürek Çekme Maratonu (Commagene Rowing Marathon) yarislarinda dereceye girenlere ödülleri Perre Antik Kentinde düzenlenen töreni verildi.

Komagene Kürekçileri Madalyalarini Perre Antik Kentinde Aldi
Besni ilçesi Kizilin köyünden baslayarak, Damlica köyüne kadar olan 42 kilometrelik mesafede gerçeklestirilen “Commagene Rowing Marathon” yarislarinda Azerbaycan, Moldova, Malta ve Türkiye’den yaklasik 100 sporcu madalya için performanslarini sergileyerek madalya için kürek çekti. Türkiye’de ilk kez Besni ilçesi Kizilin mevkiinde Firat Nehri üzerinde gerçeklestirilen “Commagene Rowing Marathon” yarislarina katilan sporcular olimpik 4x ve 1x siniflarinda 42 kilometre, C4x+ (Deniz küregi) sinifinda ise 21 kilometre (yari maraton) uzunlugundaki parkurda yarisarak madalya almaya hak kazandi.

Perre Antik kentinde düzenlenen madalya törenine Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Türkiye Kürek Federasyonu Baskani Erhan Ertürk, Vali Yardimcisi Muhammed Tugay, Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder, Il Jandarma Komutani Albay Ferdi Erbakici, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, Merkez ilçe Baskani Mustafa Alkayis, Ipekyolu Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Burhan Akyilmaz, Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles ve sporcular katildi.

18-20 Kasim tarihleri arasinda düzenlenen kürek maratonu ile Adiyaman’in bir ilki gerçeklestirdigini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Bu Maratonu 4 ülkeden 100 sporcumuzun katilimiyla basariyla gerçeklestirdik Adiyaman’a atandigimiz ilk günden bu yana amacimiz Adiyaman’i bu tür etkinliklerle dünyaya en güzel sekilde tanitmaktir. Adiyaman’daki potansiyelin ne kadar büyük oldugunu her gün bira kez daha idrak ediyoruz. Adiyaman büyük bir su havzasinin kenarinda olan bir ilimiz. Hal böyleyken neden burada su sporlarini gelistirmeyelim. Bu organizasyonun Adiyaman’da düzenlenmesi noktasinda gözümüzü ve ufkumuzu açan Türkiye Kürek Federasyonu Baskanina tesekkür ediyorum. Buradan hareketle Türkiye Gençler Kürek Sampiyonasini Gölbasi ilçemizde gerçeklestirdik. Bu bir ilkti, kürek sporlari konusunda 2023’te de daha büyük hedeflerimiz var. Insallah önümüzdeki bahar aylarinda Büyükler Kürek Sampiyonasini ilimizde gerçeklestirecegiz. Dün Besni ilçemize bagli Kizilin Köyü Firat Nehri üzerinde gerçeklestirdigimiz maratonu önümüzdeki yil Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. Yili dolayisiyla ‘100. Yil maratonu’ adiyla çok daha ses getirecek ve genis bir sekilde gerçeklestirecegiz. Türkiye Kürek Maratonunun Adiyaman’da düzenlenmesinde emek veren Türkiye Kürek Federasyonu basta olmak üzere Ipekyolu Kalkinma Ajansina, Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ile degerli sponsorlarimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan, Vali Mahmut Çuhadar ve protokol üyelerinin katilimiyla Sporculara Tarihi Perre Antik Kentinde düzenlenen törenlerle madalyalari takdim edildi.

2000 Yillik Commagene medeniyetine ait 5 büyük yerlesim yerinden biri olan Tarihi Perre Antik Kentindeki madalya törenlerinin ardindan tüm sporcular ve protokol üyelerine Adiyaman’in marka tatlarindan Çigköfte ve yerel tatlilar ikram edildi.

Yurt içinden ve yurt disindan gelen tüm sporcular daha sonra tarihi Perre Antik Kentine ait ören yerini gezerek hep birlikte hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA