Iki Elin Sesi Var'dan Muhtesem Konser

Tepebasi Belediyesi Iki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrasi tarafindan düzenlen konser, izleyenleri mest etti.

Iki Elin Sesi Var'dan Muhtesem Konser
Tepebasi Belediyesi Iki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrasi Simay Pala’nin sefliginde ve Cihan Okan’in solist oldugu konserde izleyici karsisina çikti. Türkiye’de türünün ilk örnegi olan orkestranin konseri, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Bugüne kadar Fazil Say, Sefika Kutluer, Rengim Gökmen, Gülsin Onay, Efdal Altun gibi birçok usta ile de ayni sahneyi paylasan ve birçok ödüle layik görülen orkestranin konseri için Eskisehirliler de salonu doldurdu. Konser programini Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç, esi Sena Ataç ve kizi Zeynep ile birlikte izledi. Tepebasi Belediye Meclis üyelerinin de katildigi konserde Tepebasi Belediyesi Iki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrasi, eserleri basari ile icra ederken solist Cihan Okan da izleyicilerin begenisini topladi. 7-17 yas arasi tüm çocuklarin herhangi bir ücret ödemeden, yetenek sinavindan geçmeden, akranlari ile birlikte müzik yaptigi Iki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrasi, konser sonunda ayakta alkislandi.

“100’üncü yila çok güzel hazirlanmamiz lazim”

Sahneye çikarak çocuklari, velileri ve egitmenlerini tebrik eden Baskan Ataç, “Hepinizi kutluyorum. Sizler, müziksever anne ve babalarsiniz. Siz veliler çocuklariniza müsaade etmeseniz biz bu muhtesem aksami yasayamazdik. Fazil Say ile çaldiklarinda yine sahneye çikip kendisine tesekkür etmistim. Say da ‘Esas ben sizlere tesekkür ederim’ demisti. Bu sizin eseriniz sevgili anne, babalar. Bu kolay kolay olacak bir is degil. Türkiye’de de esi yok zaten. Bundan sonra da çok güzel konserler yapacagiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yili yaklasiyor. Cumhuriyetimizin bizlere verdigi nimetlerden dolayi 100’üncü yila çok güzel hazirlanmamiz lazim. O güzel adam, Atatürk burada bizlere bakiyor. Ben de bu güzel yavrularimizi gösteriyorum. Çok basarililar fakat bu çocuklarimizin hepsi müzisyen olmayacak tabi. Ögretmen, mimar, milletvekili, belediye baskani olacaklar ama dünyaya kalpleri ile bakacaklar. Hepimize örnek olacaklar. Bu aksam gögsümüzü kabarttiniz. Konuk solistimiz Cihan Okan’a da çok tesekkür ediyorum. Bu aksam çok güzel bir repertuvar ile bizlerle oldun, Anadolu ezgilerini keyifle dinledik. Sefimiz Simay Pala’ya, Koordinatörümüz Kaan Kiran’a ve egitmen arkadaslarimiza da tesekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, konser biletlerinden elde edilen gelirin, her zaman oldugu gibi Iki Elin Sesi Var Senfoni Orkestralari ve Korolari için enstrüman desteginde kullanilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA