Turgutlu'da Cumhur Ittifaki Üyelerinden 'Hayir' Oyu Açiklamasi

Turgutlu Belediye Meclisi’nin Cumhur Ittifaki üyeleri, Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin’in, 2022-2023 yilinda yatirim programina göre baslanilan ve baslanmasi planlanan projeler için banka kredisi kullanma yetkisi istedigi maddeye neden “Hayir” oyu verdiklerini yazili bir açiklamayla duyurdular.

Turgutlu'da Cumhur Ittifaki Üyelerinden 'Hayir' Oyu Açiklamasi
Turgutlu Belediyesi Kasim ayi meclis toplantisinda gündemin 8. maddesinde yer alan “2022-2023 yilinda yatirim programina göre baslanilan ve baslanmasi planlanan projeler için banka kredisi kullanimi hususu” görüsüldü. Söz konusu madde Cumhur Ittifaki Meclis üyelerinin oylariyla reddedildi. MHP Meclis Üyesi Hasan Buka ise çekimser oy kullandi.

Meclis toplantisi sonrasi bir basin açiklamasi düzenleyerek, söz konusu maddeye “Hayir” oyu kullanan meclis üyelerini kinadigini belirten Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin’a, meclisin Cumhur Ittifaki üyeleri yazili bir açiklamayla cevap verdi. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe baskanlari ile meclis üyelerinin imzalarinin yer aldigi açiklamada su ifadelere yer verildi: “Güzel bir havada geçen toplantinin 8. maddesinde borçlanma yetkisi isteyen mevcut belediye baskanina demokratik hakkimizi kullanarak bu yetkiyi vermemek üzere ‘hayir’ oyu kullandik. Tabii ki bunun kendimize göre gerekli açiklamalari var. Öncelikle toplanti sonrasi belediye baskaninin yaptigi mesnetsiz açiklamalari kiniyoruz. Bir belediye baskaninin kendisinden yaklasik 5 bin oy fazla alan degerli ve seçilmis meclis üyelerine ‘yaziklar olsun’ demek hakki da degildir, haddine de degildir. Kendi basarisizliginin, yetersizliginin, is bilmezliginin ve beceriksizliginin üstünü, sokak kabadayisi tavirlariyla ve üslubuyla örtmeye çalisma çabalaridir. Sayin baskan bilmelidir ki; AK Parti ve MHP meclis üyeleri olarak her daim Turgutlu halkina dogrulari anlatmaya ve yalanlarinizi yüzünüze vurmaya devam edecegiz. Yaptiginiz bu kirli siyaset algilari beyhude çabalarinizdir. Daha önce 10 milyon TL borçlanma yetkisi isteyen sayin belediye baskanina bu yetki verildi.

Amacimiz belediyemize maddi kaynak saglamak idi. Biz de Cumhur Ittifaki meclis üyeleri olarak üzerimize düseni yapip bunu geçirdik. Sonraki süreçte ‘ben bunlari yapiyorum ama satma yetkisi bende degil, bunlari yapip gelir elde etmeliyim’ dedi.

Bu süreçte, baskanin tabiri ile ‘’siyasi taktik’’ ama bize göre Bizans entrikalarini aratmayan bir yol ile tüm isyerlerinin satis yetkisini aldi. Sonra sayin baskan satis ihalesi yapti. ‘Ticareti ben bilirim’ diyen baskanin gerçek ticari hayatta aslinda bir karsiliginin, bilgisinin ve tecrübesinin olmadiginin belgesidir bu ihale. Istenen bedel çok yüksek oldugu için ihaleye giren olmadi. Bütün bölgede depo, dükkan diye gezen birçok yatirimci ihaleye girmedi. Çünkü bu metrekareye oturan bir isyerini piyasada hemen hemen yari fiyatina bulabiliyorlardi. Fiyatlarin bu kadar yüksek olmasinin nedeni ise insaat maliyetinin çok çok yüksek bir fiyata ihale edilmesidir. Sayin baskan ‘Ben bunlari satamadim. Bana yeniden borçlanma yetkisi verin ben hepsini bitirip satayim’ diyerek aslinda, bizlerin kendisine 1 sene önce söyledigimiz noktaya geldi. Biz de daha önce verdigimiz borçlanma yetkisini düzgün kullanamayan, isyeri batakligina batan baskani daha çok batakligin içine atmadan daha dogru bir tabir ile kangreni büyütmemek için buna ‘hayir’ dedik. Belediye baskaninin burada bizden istedigi bizim paramiz degil, Turgutlu halkinin parasidir. Biz de halkin haklarina sahip çikmak için seçilmis meclis üyeleriyiz. Evet, halkin parasina sonuna kadar sahip çikacagiz. Bu demek degildir ki biz bundan sonra gelecek her borçlanma istegine ‘hayir ‘diyecegiz. Makul, akil izan dairesinde olan her projeye bundan önce oldugu gibi bundan sonrada sonuna kadar destek olacagiz. Biz müteahhitlerin ve müteahhitlik projelerinin degil, halkin yararina ve kazanimi olan her projenin sonuna kadar yaninda olacagiz. Olayin iç yüzü bundan ibarettir”
Kaynak: İHA