Tekstil Fabrikasi Yangini Ile Mücadelede 24'Ncü Saat

Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde dün aksam baslayan tekstil fabrikasindaki yangin 24. saati geride birakti. 100’den fazla itfaiye ve tanker aracinin 1000 personelin müdahale ettigi yangindan hala siyah dumanlar yükselirken, sehrin üzerine çöken kara dumanlar kimilerince hortuma, kimilerince de infilak eden yanardaga benzetildi.

Tekstil Fabrikasi Yangini Ile Mücadelede 24'Ncü Saat


Bursa Büsüksehir Belediyesi personeli Hakan Toktay’in çektigi fotograf karesi Bursa’nin nasil griye boyandigini gözler önüne serdi. Aksam günesin battigi sirada Ihlas Haber Ajansi muhabirleri tarafindan görüntülenen fabrika yangini Bursa semalarini kizila boyadi. 24 saattir devam eden Karasi Tekstil’deki yanginin 2-3 gün devam etmesi bekleniyor. AFAD koordinasyonunda getirilen helikopterler de havadan müdahaleye ediyor. 100’den fazla itfaiye araci ve tankerin müdahalesini sürdürdügü yanginda 1000 civarinda personel görev almaya devam ediyor. Tekstil fabrikasindaki polyester ipliklerin yanmaya devam ettigi, bölgede alev olmadigi ancak söndürme çalismalariyla birlikte siyah ve gri dumanlarin yükselmeye devam ettigi kaydedildi.

Öte yandan sehrin üzerini kaplayan siyah dumanlar en çok fotograf sanatçilarinin dikkatini çekiyor. Sabah saatlerinde ve aksam gün batarken Ihlas Haber Ajansi muhabirlerinin çektigi sis ve duman bulutlari arasinda gizlenen sehir görüntüleri sosyal medyada kisa sürede milyonlarca kisi tarafindan begenildi.
Kaynak: İHA